Топ 10: Евентуалните трансфери през зимата

галерия:

снимка: БТА/AP

До началото на зимния трансферен прозорец остават около шест седмици, а вече из медиите се "въртят" различни трансферни саги. 

Едни футболисти изиграха куп силни мачове от началото на сезона, докато други почти не стъпват на терена. Промени през януари със сигурност ще има, но кой къде ще заиграе.

Мартин Йодегард - Реал Мадрид - Норвежкият тийнейджър не може да направи никакво впечатление в Мадрид от както пристигна там миналата зима. В момента ръководството на "белия балет" обмисля да го прати под наем в отбор, в който той ще има възможност да играе в първия тим. Къде ще е това обаче, още никой не знае.

Виктор Валдес - Манчестър Юнайтед - Испанският страж се присъедини към Манчестър Юнайтед миналата година като свободен агент, като всички фенове виждаха в него човека, който да помага на Давид де Хеа по пътя му към върха и да го замества, когато е нужно. Това обаче не се случи, след като мениджърът на тима Луис ван Гаал "паркира" бившия страж на Барселона на пейката, а през този сезон той дори не получи екип с номер, поради което тренира с младежките гарнитури на клуба.

Робин ван Перси - Фенербахче - Холандският нападател прекара трудна последна година в Манчестър Юнайтед преди да "дойде" трансферът в Турция през лятото. От както е там обаче, Ван Перси прекарва повече време на пейката, от колкото на терена, а в европейската преса се появи доста налудничава информация - че Барселона проявява интерес.

4147012

Езекиел Лавеци - ПСЖ - Договорът на аржентинеца изтича през лятото, като едва ли някой очаква той да преподпише. За това от френския шампион са готови да го продадат, макар и на сравнително ниска цена през зимата, само за да не позволят той да си тръгне като свободен агент. За сега най-голям интерес има от италианския шампион Ювентус.

Дирк Кайт - Фейенорд - Бившият играч на Ливърпул и Фенербахче може никога да не е бил цел №1 на най-големите грандове в Европа през годините, но това може да се промени. Холандският нападател се представя повече от отлично от началото на сезона в родината си и вече има в актива си 10 гола, реализирайки на два пъти хеттрик. Това веднага подбуди интереса у големите тимове, като се очакват интересни оферти към 35-годишния капитан на Фейенорд.

4150500

Андреа Пирло - Ню Йорк Сити - Легендата на италианския и световен футбол замина да играе в САЩ през лятото, но това не спира новините около евентуален негов трансфер. Турският клуб Анталияспор, в който играе и Самуел Ето'о, е предложил възнаграждение в размер на 2 милиона евро за Пирло, ако халфът изиграе 8 мача с екипа на "чевено-белите".

4145668

Джейми Варди - Лестър - От началото на сезона в Англия, нападателят на "лисиците" е най-резултатният игра, отбелязвайки 12 гола в 12 мача. Това веднага привлече погледите на Барселона и Реал Мадрид, но първият опит за трансфер ще дойде от Манчестър Юнайтед. Ръководството на "червените дяволи" дори обмисля вече и офертата си. Към момента от клуба са готови да предложат 15 милиона паунда на Лестър.

Радамел Фалкао - Челси - През лятото мениджърът на шампионите взе под наем Радамел Фалкао. Предходният сезон бе доста тежък за колумбиеца, който прекара голяма част от мачовете на Манчестър Юнайтед, където също бе под наем, на пейката. След трансфера на "Стамфорд Бридж" всички се обърнаха към Специалния с въпроса "Защо Фалкао?" Сега въпросите продължават, след като нападателят не успя да се наложи и в тима на "сините" от Лондон.

4145625

Джон Стоун - Евертън - Младият и талантилв централен защитник бе цел №1 на Челси през лятото, но двата тима така и не успяха да се договорят за цената. След неуспеха през летния трансферен прозорец, всички на Острова са сигурни, че Моу няма да се откаже толкова лесно от бранителя и ще се опита и през зимата да го купи.

Кейсуке Хонда - Милан - Ръководството на тима от Милано са готови да се разделят с японския халф Кейсуке Хонда. Най-голям интерес към него в момента има от испанския Валенсия и англииските Евертън и Уест Хам. 

 4113543