Моуриньо: Нямаше как да поема Манчестър Юнайтед

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели, че е разговарял със сър Алекс Фъргюсън още преди оттеглянето на шотландеца от футбола. Португалецът заяви, че не е имало шанс да предпочете Манчестър Юнайтед пред Челси.

Моуриньо напусна Реал Мадрид и се върна за втори път начело на "сините" през лятото на 2013 година. Месец по-рано сър Алекс Фъргюсън бе обявил Дейвид Мойс за негов наследник на стола на "червените дяволи".

Жозе Моуриньо се считаше за един от хората, които ще заменят Фъргюсън.

"Всеки мениджър в света гледа на Манчестър Юнайтед като на огромен отбор, но аз исках да се завърна в Челси", сподели мениджърът на лондончани пред "BBC".

"Когато говорих със сър Алекс изобщо не е ставало дума да ставам треньор на Манчестър Юнайтед, защото той знаеше, че аз от една година исках да напусна Реал Мадрид и да се завърна в Челси

Той ми каза, че се оттегля един или два месеца преди да го обяви официално. Знаеше, че може да ми вярва", завърши Моуриньо.

Челси спечели титлата през миналия сезон под ръководството на португалеца.

Манчестър Юнайтед пък завършиха на седма позиция с Дейвид Мойс начело през сезон 2013-2014. През миналата кампания Луис ван Гаал бе назначен за нов треньор на "червените дяволи" и холандецът изведе отбора до четвъртото място.