Пиявици връщат Валери Божинов в игра

галерия:

Лечение, използвано векове наред, ще връща Валери Божинов в игра, пише "24 часа". Медицински пиявици помагат на нападателя да се възстанови по-бързо от контузията в глезена.

Докторът на националния отбор по футбол Валентин Великов подложи Божинов на хирудотерапия. А Валери сам показа снимка как медицинските пиявици “лекуват” глезена му.

След подсичане в гръб от играч на БАТЕ в плейофа за влизане в Шампионската лига в сряда футболистът на “Партизан” напусна терена с увреждане на връзките. Състоянието му не даваше големи надежди, че Валери ще се оправи за мачовете на националния отбор срещу Норвегия (3 септември) и Италия (6 септември). Но Божинов се прибра веднага в София и започна възстановителни процедури с доктор Великов. “Подобрявам се”, коментира нападателят кадъра с впилите се в крака му пиявици.

В миналото този метод на лечение е бил изключително ефективен, като е използван дори при рани от война. Докато се хранят, пиявиците отделят веществото хирудин, което помага за възстановяването.

Заради контузията на Божинов Ивайло Петев повика и Димитър Рангелов в разширения състав. Националният селекционер събира отбора на лагер в Правец в неделя. Тимът ни ще е в пълен състав от понеделник. 

4147297