Трансферни слухове и новини от последните 24 часа

снимка: БТА/AP

"Гардиън": Ръководството на Реал Мадрид е споделило със Серхио Рамос, че той няма да бъде продаден, без значение интереса на който и да е отбор. За момента бранителят има договор до 2017 година с "белия балет", като в момента се водят преговори за нов.

"Newcastle Evening Chronicle": Отборът на Нюкасъл няма да прави опит да привлече Джердан Шакири, който за момента е нежелан в Интер.

"Plaza Deportiva": Треньорът на Валенсия Нуно е недоволен от формата, която демонстрира Алваро Негредо и е готов да се раздели с него при подходяща оферта.

"Дейли Стар": Отборът на Ливърпул предлага нападателя си Фабио Борини на Астън Вила и Лестър. Цената, която "червените" искат в замяна е 7 милиона паунда, а на състезателя е съобщено, че няма да се разчита на него през новия сезон.

"Дейли Мейл": Отборът на Пари Сен Жермен е на крачка от трансфера на Анхел ди Мария от Манчестър Юнайтед. Двата клуба почти са договорили цената на аржентинеца, но за сега спънката е огромната заплата, която крилото иска от френския шампион - 240 000 евро на седмица.

"ESPN": Английският Астън Вила е много близо до сделка с Тотнъм за нападателя Емануел Адебайор. Двата клуба са близко до споразумение, като през първия сезон таранът ще играе под наем, а след това може да бъде закупен.

"Дейли Мирър": Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни, който ще прекара сезон 2015/2016 под наем в Рома, обмисля да направи трансфера си постоянен, тъй като не вижда бъдеще за себе си на "Емиратс".

"Дейли Мейл": Ливърпул продължава да следи левия бек на Пари Сен Жермен Лукас Дигне. Бившият играч на Лил вече е съобщил на ръководството, че желае да бъде продаден, тъй като през двете години, които прекара на "Парк де Пренс" рядко намира място в състава на Лоран Блан. Очаква се двата клуба да започнат преговори до края на седмицата.

"Corriere dello Sport": Тимът на Борусия (Дортмунд) се присъединява към Шалке в борбата за подписа на Джердан Шакири от Интер.

"Билд": Новото попълнение на Байерн (Мюнхен) Артуро Видал ще получава годишна заплата в размер на 10 милиона. Очаква се днес той да подпише договора си със "старата госпожа", а немските шампиони да заплатят трансферната сума на Юве - 35 милиона евро.

"Дейли Телеграф": Ръководството на Манчестър Сити е отправило първа официална оферта към Волфсбург за звездата на немците Кевин де Бройне, а сумата е 40 милиона паунда. Белгиецът е част от играчите, които мениджърът на "гражданите" Мануел Пелегрини си е набелязал за лятото.

"Various": Манчестър Юнайтед е близко до финализирането на сделката с Барселона за Педро. Крилото на каталунците е съгласно да премине на "Олд Трафорд", като "червените дяволи" ще заплатят на испанския гранд 22 милиона паунда, колкото е и освобождаващата клауза в договора на Педро.