Цял отбор напусна Левски, 11-ият бил последен

снимка: levski.bg

Никой повече няма да напуска “Левски”. Емил Нину беше последният. Това обяви старши треньорът на “сините” Стойчо Стоев.

Клубът се сбогува с цял един отбор. След шокиращо загубения финал за купата на България на 30 май и обявеното ново свиване на бюджета напуснаха 11 души - Пламен Илиев, Борислав Стойчев, Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Стефан Велев, Валери Домовчийски, Антонио Аниете, Либан Абди, Луис Педро, Лукаш Гикевич и Емил Нину.

Ако думите на Стоев са верни, те означават само едно - явно Аймен Белаид ще остане на “Герена”. Други за евентуално напускане не останаха.

Прохазка и Веселин Минев се навиха да преподпишат, а Йоргачевич и Бедоя - да останат.

В последните дни от управлението на Тодор Батков се говореше за продажба на Божидар Краев, за да се върже бюджетът за новия сезон. Но след оттеглянето на адвоката вече планът е 18-годишният талант да запише поне един сезон като неизменен титуляр в “Левски”, преди да се търси негов трансфер в Европа.

Дотук новите на “Герена” са трима - Махмудов, Де Ноойер и Георги Костадинов. За Атанас Курдов се чака потвърждение, че “Астана” няма претенции.

Стойчо Стоев призна, че повечето харесани отказват заради занижените финансови възможности на “Левски”.

“Със сигурност сме гледали над 200 играчи. Няма да повярвате, но в един ден гледахме 30 футболисти! По едно време така бяхме блокирали, че не знаехме какво гледаме. Тези, които до голяма степен ги харесваме - някои директно отказват, а други си дават време за размисъл. Пазарната икономика отдавна е движеща сила. Основното, което ги вълнува, това са парите, които им се предлагат в клуба. Това е истината”, заяви Стоев.

“Левски” ще представи отбора преди новия сезон в “А” група с контрола срещу “Локомотив” (Пловдив) в събота (11 юли). Мачът ще е на стадион “Георги Аспарухов” от 20 часа. Преди това в сряда (8 юли) “сините” играят срещу “Пирин” в Самоков от 18,30 часа.

Именно след тази среща ще се реши окончателно дали да бъде привлечен Александрос Константину. Треньорският щаб реши да удължи пробите на 23-годишния кипърец. Дясното крило записа едно полувреме в контролата с “Волга”. Именно той отбеляза гола за “Левски” при поражението с 1:2 на “Герена”. Отчете се и с един сериозен пропуск миг по-рано.

На 18 юли тимът на Стойчо Стоев гостува на “Ботев” (Пловдив) в първия си шампионатен сблъсък.

"24 часа"