Топ 20: Най-звездните имена на Копа Америка

галерия:

снимка: БТА/AP

На 12-ти юни в 02:30 (нощта на четвъртък срещу петък) започва турнирът Копа Америка, а в откриващия мач ще може да наблюдаваме домакина Чили срещу Еквадор. Очаква се доста зрелищен и равностоен турнир, на който ще може да се насладим на участието на едни от най-големите имена в модерната история на футбола. Най-големите фаворите на шампионата на Южна Америка са отборите на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Чили и Уругвай.

Предлагаме ви Топ 20 на футболистите, които се очаква да привлекат най-голямо внимание и да направят Копа Америка много по-интересна. 

20. Карлос Бака (Колумбия) - Нападателят на Колумбия и Севиля направи истински фурор през тази кампания, след като бележеше гол след гол както в Примера дивисион, така и във втория по сила клубен турнир Лига Европа, който спечели след успех с 3:2 над украинския Днипро.

В Ла Лига нападателят вкара 20 гола в 31 мача, а на европейската сцена се отчете със седем попадения.

4142590

19. Хавиер Пасторе (Аржентина) - Аржентинският национал направи силен сезон с екипа на Пари Сен Жермен, с който успя да направи исторически требъл - Лига 1, Купата на Франция и Купата на Лигата. Атакуващият полузащитник изигра 42 мача през сезона, а срещу името си записа седем гола и 13 асистенции.

4125393

18. Роберто Фирмино (Бразилия) - Атакуващият полузащитник на Хофенхайм направи силен сезон в немската Бундеслига, а в първите си два мача с екипа на националния отбор показа добро партньорство със звездата на Барселона Неймар. Фирмино може да играе еднакво добре както в ляво и дясно в центъра на терена, така и зад централния нападател и това си пролича през сезона - 33 мача, 13 гола, 10 асистенции. (В дясно на снимката)

4142933

17. Джаксън Мартинес (Колумбия) - Отборът на Колумбия дава заявка за първото място в Копа Америка с играчите, които треньорът Хосе Пекерман е повикал за турнира. Сред тях е и звездата на Порто Джаксън Мартинес, за когото се появиха спекулации, че през лятото ще премине в Арсенал или Милан. Мартинес стана голмайстор на португалското първенство, след като се разписа 21 пъти, а в Шампионска лига добави още седем попадения. 

4048229

16. Карлос Тевес (Аржентина) - Нападателят и неговият Ювентус изиграха страхотен сезон, спечелиха титлата както и Купата на Италия, играха и финал за Шампионска лига. Нисичкият футболист е в страхотна форма, отбеляза 20 гола в Серия А и добави още седем в Шампионска лига, а сега му предстоят 20 дни, в които ще си парнира с най-добрия футболист на планетата - Лионел Меси. Какво ще видим от тези двама страхотни играчи можем само да гадаем.

4142100

15. Клаудио Браво (Чили) - Стражът се представи страхотно на Световното първенство през миналото лято и си заслужи трансфера в Барселона. С екипа на каталунците той игра във всичките 38 мача и допусна едва 19 гола, което помогна на отбора да триумфира с титлатав Примера дивисион.

4136845

14. Филипе Коутиньо (Бразилия) - Атакуващият получзащитник на Ливърпул спаси на няколко пъти мърсисайдци с голове във важните моменти. В неделя той отбеляза и своето първо попадение с екипа на "селесао" след страхотен завършващ удар от малък ъгъл.

4142932

13. Единсон Кавани (Уругвай) - Луис Суарес със сигурност ще е големият отсъстващ за урусите, но Кавани е човекът, който може да го замести. В клубния си Пари Сен Жермен той се превърна в голмайстор на отбора във всички турнири, след като се разписа 34 пъти.

4093959

12. Хуан Куадрадо (Колумбия) - Куадрадо също бе сред приятните изненади на Световното първенство в Бразилия и трансферът на живота му не закъсня. Очакванията бяха големи, но резултатът нулев. Още с пристигането си на "Стамфорд Бридж" бившият играч на Фиорентина седна на пейката, а през сезона взе участие в едва девет мача без да отбележи попадение или да достави голов пас. Все пак качествата, които показа през миналото лято навяват на мисълта, че има какво да покаже по време на Копа Америка.

4103793

11. Диего Годин (Уругвай) - Централният бранител ще носи капитанската лента за тима си в Чили, а партньорството, което заформи в Атлетико (Мадрид) със сънародника си Хосе Мария Хименес, сега ще бъде пренесона и в тима на "небесносините".

4057727

10. Тиаго Силва (Бразилия) - Капитанът на френския шампион Пари Сен Жермен изигра някои изумителни мачове през сезона и няма спор, че най-запомнящият се е този срещу Челси в реванша от 1/8-финалите на турнира на богатите, когато централният бранител вкара страхотно попадение с глава в продължението, което класира неговия тим напред в турнира. 

4135622

9. Радамел Фалкао (Колумбия) - Ел Тигре не изигра сезона, който искаше с екипа на Манчестър Юнайтед и очаквано бе върнат в Монако. Сега обаче Фалкао е пред трансфер в Челси, което може да му донесе нужната мотивация за предстоящото първенство на Южна Америка.

4142549

8. Хавиер Масчерано (Аржентина) - Мултифунционален футболист, който се справя еднакво добре както в халфовата линия, така и в защитата на Барселона и Аржентина. През тази година постигна требъл с екипа на каталунците като имаше основна заслуга за силната игра в защита на тима.

4101795

7. Анхел ди Мария (Аржентина) - Ди Мария се превърна в най-скъпия играч, който е играл в Англия, но дадените близо 65 милиона евро от Манчестър Юнайтед на Реал Мадрид не оправдаха очакванията. Аржентинецът имаше проблеми с контузия и след това не успя да възвърне формата си. През лятото на 2014 показа страхотна игра в Бразилия, преди да бъде изваден от състава заради травма.

4142931

6. Артуро Видал (Чили) - Футболист, който без проблем прави връзката между централната линия от футболисти и тези, които са в атака. Той имаше труден сезон, след като загуби финала за Шампионска лига, но все пак няма да забрави триумфа в Серия А и Купата на Италия в един сезон, нещо, което "Старата госпожа" не бе правила от 1998 година.

4141437

5. Серхио Агуеро (Аржентина) - Голмайсторът на Манчестър Сити спечели наградата на Острова за най-много отбелязани попадения във Висшата лига, но дори и неговите 26 гола не помогнаха на "гражданите" да защити титлата си от миналия сезон. Сега обаче му предстои партньрство с Лионел Меси, Карлос Тевес и компания на предстоящото първенство на Южна Америка.

4142929

4. Алексис Санчес (Чили) - Страхотен сезон с екипа на Арсенал за Санчес, който отбеляза няколко уникални гола през сезона и завърши с 20 дебютния си сезон на "Емиратс". Получи седем дни почивка от Хорхе Сампаоли преди да бъде повикан на лагера на домакините, за да бъде напълно възстановен за Копа Америка.

4110801

3. Хамес Родригес (Колумбия) - Полузащитникът на Реал Мадрид изигра чудесен първи сезон на "Сантяго Бернабеу", а прекрасното му представяне на Световното първенство в Бразилия няма да бъде забравено скоро. Хамес със сигурност ще бъде доста по-свеж от съотборниците си, тъй като изпусна два месеца от сезона заради контузия.

4126675

2. Неймар (Бразилия) - Още един футболист от "златните момчета" на Барселна, когото ще имаме удоволствието да наблюдаваме между 11 юни и 4 юли по теренита на Чили. Капитанът на "селесао" изигра може би най-стойностния си сезон, след като в партньорство с Луис Суарес и Лионел Меси успяха да "надупчат" противниковите врати общо 122 пъти.

4142924

1. Лионел Меси (Аржентина) - Лидерът на Барселона и Аржентина със сигурност ще привлече най-много внимание по време на Копа Америка. Сезонът започна трудно за него, но ... на какъв финал станахме свидетели. Каквото и да кажем за аржентинеца ще бъде малко, така че нека просто изчакаме момента и се насладим на магията му.

4142870