За три минути Норич удари Боро два пъти и се върна в Премиършип (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Норич победи Мидълзбро с 2:0 във финалния плейоф за класиране във Висшата лига. В 12-тата минута Камерън Джером се възползва от грешка на Даниел Аяла и откри резултата, а само три по-късно Нейтън Редмънд удвои преднината на "канарчетата". Едва през второто полувреме Боро опита да отбележи, но възпитаниците на Айтор Каранка така и не успяха да застрашат вратата на Джон Руди.

Така Норич се присъединява към отборите на Борнемут и Уотфорд, които успяха да се класират директно в Премиършип. Очаква се „канарчетата“ да приберат около 120 милиона паунда от ТВ права през следващия сезон.

В осмата минута отборът на Норич бе много близо до октриване на резултата, след като удар на Брадли Джонсън се удари в напречната греда. 

В ответната атака Йеле Фосен от Мидълзбро стреля извън наказателното поле, но и неговия удар бе отбит от горната греда.

В 12-тата минута Даниел Аяла загуби елементарно топката в наказателното поле на Боро и Джером отне топката и озовал се сам срещу вратаря прати топката в мрежата.

Само три минути по-късно Нейтън Редмън получи топката в наказателното поле и успя да вкара втори гол във вратата на Константополус.

В 58-та миунта Мидълзбро създаде най-опасното положение през второто полувреме. Патрик Бамфорд получи топката на границата на наказателното поле след добра атака през центъра на терена и стреля, но ударът му бе слаб и за Руди нямаше проблем.

В 81-та минута Аяла можеше да се реваншира за грешката при първия гол на Норич, но ударът му с глава след корнер бе избит пред голинията.

СЪСТАВИ:

Наставникът на Мидълзбро Айтор Каранка залага на Димитриос Константополус на вратата, а пред него карето в защита се състои от Дийн Уайтхед, Даниел Аяла, Бен Гибсън и Джордж Френд. В средата на терена за Боро играят Грант Ледбитър и Адам Клейтън. Лий Томлин и Алберт Адома ще оперират по крилата, а на върха на атаката са Йеле Фосен и Патрик Бамфорд.

Мениджърът на Норич Алекс Нийл е поставил Джон Руди под рамките на вратата. Ръсел Мартин и Себастиан Басонг са централните защитници, Стивън Уитикер е предпочетен за десен бек, а Мартин Олсон за ляв. Алекасндър Тетей и Джони Холсън играят ще оперират в центъра, а Брадли Джонсън и Нейтън Редмънд по крилата. Голмайсторът на „канарчетата“ Камерън Джером е на върха на атаката, а зад него е поставен Уесли Хулахан.