Стенли: Трябваше да направя 20 крачки, за да ми позволят да се прибера...

галерия:

Бившият капитан на националния отбор по футбол на България Стилиян Петров даде интервю за Нова телевизия, в което споделя за най-трудните 20 крачки в живота му. Това се е случило, когато докторите в болницата, където се е лекувал, му казали, че ако иска да се прибере в дома си, трябва да докаже, че може да върви сам, като направи 20 крачки. 

"За да ме изпишат от болницата и да се върна в къщи, трябваше да направя 20 крачки. Това бяха най-трудните 20 крачки, отне ми 36 минути да ги направя. 

Прибрах се в къщи със съпругата си Паулина, а там ме чакаха родителите ми. Спомням си, че когато бяха най-тежките моменти за мен, само жена ми ме бе виждала. И когато се прибрах и се срещнах с родителите си аз видях погледите им. Те отстъпиха крачка назад. Това бе първата има среща с реалността, те тогава разбраха какво се случва. 

Майка ми плачеше постоянно. Даже ѝ бяхме забранили да влиза при мен, защото само плачеше. Но Паулина и баща ми не ги видях да плачат. Да, после разбрах, че Паулина е плакала, докато е била при докторите, но пред мен никога. 

Спомням си, че когато се прибрах беше Коледа, а аз имах само пет минути, в които можех да седна на масата при семейството си. За това време успях да стана, да се изкъпя, седнах на масата, хванах вилицата и когато казахме наздраве, аз трябваше да се връщам обратно в леглото. Нямах сили. 

Постепенно започнах да правя раходка. Първата ми разходка бе четири крачки, постепенно започнах по-дълго да ходя, леко бягане и така, всичко се нареди", сподели трудните моменти от възстановяването си Стилиян Петров.

Припомняме, че през 2012 година бившият капитан на Астън Вила бе диагностициран с левкимия, но успя да се пребори с нея и вече е напълно здрав.