Роналдиньо слага край на кариерата си през май

снимка: БТА/AP

Дойде време да кажем "чао" на една от най-големите легенди във футбола - Роналдиньо. Бразилецът заяви, че през май месец ще сложи край на дългогодишната си блякава кариера. 33-годишният техничар ще окачи бутонките през следващия месец и ще се завърне в родната Бразилия.

Нещата, които той направи за футбола, никога няма да бъдат забравени от феновете на най-популярния спорт. Няма спор, че това е един от най-великите футболисти, които някога са ходили по планетата Земя. Два от головете, които никога няма да бъдат забравени за този срещу Челси в Шампионска лига, когато се състезаваше за отбора на Барселона, както и попадението му на Световтно първенство през 2002 срещу Англия.

През дългата си кариера, Диньо е играл за едни от най-големите клубове в Европа и света - Пари Сен Жермен, Барселона, Милан, а в Бразилия с тима на Атлетико Минейро печели Копа Либертадорес, като по този начин стана едва шестият футболист, със златен медал от Шампионска лига и Копа Либертадорес.

Роналдиньо е истинска легенда и няма спор, че ще липсва наистина много на футбола, а също така и едва ли скоро ще видим човек, който владее топката, така както го правеше той.