Най-големите герои в квалификациите за Евро 2016

галерия:

снимка: БТА/AP

Предстои петата порция от мачове в квалификациите за Евро 2016 във Франция.

Някои тимове като Исландия, Полша и Израел, се представят над очакванията, докато други отбори като Германия, Испания и Холандия започнаха по-слабо и тепърва ще трябва да се доказват.

Англичаните за пореден път започват квалификационните групи убедително – 4 победи в 4 двубоя за „трите лъва“.

Сега ще ви представим и някои от големите герои на квалификациите за Евро 2016 до момента.

Даниел Уелбек

4124446

Нападателят на Арсенал се представя фантастично в квалификационната група Е. Уелбек се разписа пет пъти в четирите срещи, в които е взел участие, като дели първото място при голмасйсторите с израелеца Омер Дамари. За предстоящия двубой с Литва на 27-ми март той ще трябва да се бори за титулярното място с очакващия своя дебют Хари Кейн.

Борек Докал

26-годишният халф на Спарта Прага е основната причина чехите да заемат първото място в Група А. Трите попадения, които отбеляза, помогнаха за победите срещу Холандия, Турция и Казахстан. Чехия ще домакинства на Латвия на 28-ми март, а Докал ще търси нови голове.

Робърт Левандовски

4116982

Звездата на Байерн Мюнхен изригна с 4 гола при победата на Полша със 7:0 срещу Гибралтар. Левандовски не се е разписвал от тогава, но остава един от лидерите на отбора, който победи световния шампион Германия и заема първото място в Група Д. Левандовски ще може да поднови головата си сметка в Дъблин срещу Ирландия на 29-ти март.

Кристиано Роналдо

4135376

Португалците не започнаха убедително квалификациите за Евро 2016, след като загубиха от непретенциозния отбор на Албания. Роналдо успя да вдигне отбора и донесе трите точки срещу Дания и Армения, вкарвайки по гол, за победите с по 1:0. Срещу датчаните, звездата на Реал Мадрид вкара в петата минута от добавеното време. Потртугалците ще приемат Сърбия на 29-ти март.

Пако Алкасер

4112552

21-годишният нападател на Валенсия е сред най-добрите от състава на Висенте дел Боске. Алкасер се разписа три пъти с националната фланелка и се адаптира много по-добре от конкурента си в атака Диего Коста, който вкара веднъж. Следващият двубой на „червената фурия“ е срещу Украйна на 27-ми март.

Джердан Шакири

4097906

Швейцария започна по ужасяващ начин квалификационната група – с 2 загуби, като отборът не отбеляза нито един гол. Последваха победи срещу Сан Марино и Литва, а Шакири вкара три попадения в тези срещи. На швейцарците им предстои домакиснство на Естония, а към крилото на Интер има най-големи очаквания да помогне на състава да се класира на Европейското във Франция.

Клаас-Ян Хунтелаар

4099061

В Холандия също не могат да бъдат доволни от представянето на отбора. Бронзовите медалисти от Световното първенство в Бразилия неочаквано загубиха от Чехия и Исландия. При отсъствието на контузения Робин ван Перси, всички погледи са към нападателя на Шалке 04 Хунтелаар. Той се разписа вече три пъти през кампанията и феновете на „лалетата“ се надяват да го направи и на 28-ми март срещу Турция.

Гилфи Сигурдсон

4129186

Футболистът на английския Суонси се е разписал във всяка една среща на исландците и има 5 гола. Сигурдсон донесе победата срещу прекия конкурент Холандия, забивайки две попадения. Няма спор, че той е най-голямата звезда на Исландия и от него се очаква да поведе отбора към Европейското, като предстои гостуване на Казахстан на 28-ми март.

Омер Дамари

Нападателят на Лайпциг, който се подвизава във Втора Бундеслига, отбеляза пет гола в едва три двубоя, а израелците заемат първата позиция в Група Б. Дамари, който заедно с Уелбек има най-много отбелязани попадения, със сигурност ще бъде един от основните претенденти за голмайстор в квалификациите, ако продължава да показва същата ефективност. На 28-ми март нападателят ще има възможност да покачи своите голове срещу Уелс.

Томас Мюлер

4135646

След като Германия триумфира със световната купа, формата на отбора значително падна. Бундестимът спечели едва два двубоя от изиграни четири, като завърши 1:1 с Ирландия и загуби с 0:2 от Полша. Единственият футболист, който подържа добро ниво, е Томас Мюлер. Той се разписа четири пъти и продължава да доказва, че е един от най-добрите. Предстои гостуване на Грузия на 29-ти март, а Мюлер със сигурност ще се опита да увеличи головата си сметка.