Льов поднови договора си с Германия до 2018 г.

снимка: БТА/XINHUA

Германската футболна асоциация (ГФА) потвърди, че Йоаким Льов е подновил договора си с бундестима до края на Световното първенство през 2018 година в Русия.

55-годишният треньор пое Германия през 2006 година и не спира да впечатлява с представянето си начело на тима, като успя да направи страната си най-добрата в света на последното Световно първенство през 2014 година в Бразилия.

Успехът на Германия в Бразилия донесе на страната четвъртата Световна титла, но през настоящите квалификации за Евро 2016 бундестимът изпитва известни затруднения, като от четири мача е спечелил само седем точки, което за стандартите, които те поставиха е твърде незадоволително.

Въпреки тези слаби резултати ГФА реши да покаже вярата си в Льов и му предложи нов договор, който той незабавно прие.

„Разумът и сърцето ми казаха, че това е правилното решение. Аз и федерацията се разбираме прекрасно и имаме общи цели.

Искаме да станем Световни шампиони отново и да изпитаме още един път това прекрасно чувство“, заяви Йоги Льов.

Президентът на ГФА Волфганг Ниерсбах добави:

„С неговия опит, доказаност и професионализъм Льов е правилният избор за треньор на Германия.

Всички от ГФА сме на мнение, че той се справя страхотно. Искам той и националният ни отбор да останат начело на световната ранглиста. Искаме играчите ни да бъдат в топ форма, а Йоги е човек, който знае как да постигне това.“

Йоаким Льов беше избран за най-добър треньор в света от ФИФА през януари, като награда за титлата му на Световното първенство в Бразилия, която беше първа, откакто страната се обедини през 1990 година.