Кой ще спечели приза за треньор на годината

снимка: БТА/AP

Тази година призът за Треньор на годината ще бъде връчен на един от тримата най-успешни треньори – Карло Анчелоти, Диего Симеоне или Йоаким Льов.

Диего Симеоне направи впечатляващ сезон с тима на Атлетико (Мадрид), като спечели испанската Примера дивисион и Суперкупата на Испания, игра финал в Шампионска лига и ½-финал за Купата на Краля. През сезона „дюшекчиите” са изиграли общо 60 мача, от които са спечелили 37, 14 пъти са завършили наравно и са претърпяли само девет загуби.

Карло Анчелоти не успя да спечели първенството на Испания, но добави към трофеите на Реал Мадрид бленуваната десета титла от Шампионска лига и Суперкупата на Европа, спечели и Купата на Краля, а в края на календарната 2014 победи противниците си в спора за купата на Световното клубно първенство. През годината тимът на „белия балет” изигра 63 мача и постигна невероятните 50 победи, загуби само седем пъти, а шест завърши наравно.

Йоаким Льов успя да спечели само един трофей през календарната 2014 година, но определено най-престижния, който един футболист или треньор може да притежава. Треньорът изведе националния отбор  на Германия до златните медали на Световното първенство в Рио де Жанейро през миналото лято. През годината отборът на Льов спечели 9 от общо 17 мача, загуби само два пъти и шест пъти завърши наравно.

През 2014-та година Симеоне и Анчелоти вдигнаха повече трофеи от Льов, но германецът за разлика от колегите си не познава вкуса на поражението веднъж щом стигне до финалният двубой.