Реал Мадрид се сдоби с "новия" Роберто Карлош

снимка: marca.com

Реал Мадрид направи силен удар на "свободния" пазар, след като привлече свободния агент Абнер Фелипе Соуса де Алмейда, който до миналия сезон играеше за Коритиба, но не пожела да поднови договора си.

Бразилецът играе като ляв бек и много скаути го сравняват с Роберто Карлош заради бързината и силата на удара, която притежава 18-годишният защитник. Както е известно, Карлош е сред легендите на "кралския клуб".

В Реал Мадрид ще работят по специална програма за развитието на защитника, като през първата година той ще играе за Реал Мадрид Кастия, който ще бъде воден от Зинедин Зидан.

Самият играч е считан за един от големите таланти на Бразилия, като беше част от селекцията на Бразилия (до 17 години) на последното Световно първенство. Преди година той беше пред трансфер в Рома, но тогава скъса връзки и преминаването му в Италия се провали.

Реал изпревари няколко клуба за подписа на Абнер, който е гласен за заместник на Марсело след няколко сезона. Както е известно, бързият ляв бек замени Роберто Карлош след края на кариерата на защитника на "Сантяго Бернабеу".