Неделев избухна и подели точките в Битката за Тракия

снимка: botevplovdiv.bg

Тодор Неделев за пореден път показа част от неговата магия и пробуди доста заспал Ботев Пловдив за точка срещу Берое в Стара Загора. До 57-ата минута домакините тотално доминираха над своя съперник и заслужено водеха с 1:0 с попадение на Педро Еуженио след четвърт час игра. 

В началото на втората част обаче Ботев изравни и се завърна в срещата. Груба грешка на Георги Динков, който подари топката на Тодор Неделев стана причина звездата на канарчетата да ликува пред горящия в този миг сектор за гости.  След попадението на пловдивчани те заиграха много по-добре и започнаха на свой ред да редят атаки към вратата за зелените. При една от тях Неделев с феноменален шут нацели страничната греда. В опит да стигне до победата Александър Томаш пусна в игра Мартин Камбуров, който е само на 5 тренировки след пристигането си в Берое. В края на срещата съдията Николай Йорданов не свири стопроцентово нарушение в полза на канарчетата, когато Гернандо Вияна бе повален при една контраатака, след като бе блъснат в гърба. Приответната атака Йорданов даде трети пореден фал пред границата на наказателното поле на канарчетата, което вбеси жълто-черните.

Панов бе изгонен за бурно оспорване на отсъждането, а с него към съблекалните се отправи и помощникът на Белия Иван Кочев. Главният арбитър пък бе буквално пометен от Балтанов и Димов, но не посмя да санкционира и тях, вероятно защото знаеше, че само 1 минута преди това е ощетил канарчетата.

В крайна сметка двата тима си поделиха по една точка в 96-ото издание на Битката за Тракия.