Мрачното време в Бургас не стресна бултрасите, заляха плажа и кръчмите от сутринта (СНИМКИ)

галерия:

Днес е празник за съдържателите на капанчета и кръчми на, около и до Северния плаж в Бургас. Причината е, че Ботев отново играе в Лига Европа и домакинства край морето. 

Около 12 000 фенове на "канарчетата" ще присъстват на двубоя от третия квалификационен кръг срещу Маритимо от 20:30 часа на "Лазур". Над 2000 от тях вече са заели места на градския плаж, разпънали са фенски кърппи и шалове и пеят песни във възхвала на своите любимци, видя зорко око на Sporta.bg.

Други бултраси пък са се позиционирали в заведенията до Северния плаж и поръчват бира и узо на поразия. Естествено - мезят като за световно, а сметките им за радост на кръчмарите набъбват в геометрична прогресия.

SPORTA.BG ИМА СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК В БУРГАС И ЩЕ ОТРАЗЯВА ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД МАЧА БОТЕВ-МАРИТИМО.

Прави впечатление, че мрачното време в Бургас засега не плаши привържениците и по-смелите от тях влизат в морето, макар че то е доста бурно. Опитите на спасителите да спрат феновете не се увенчават с успех. 

4167699

Очаква се около 16.00 часа на плажа да се изсипят поне още няколко хиляди бултраси, за които посещението на тази част от Бургас преди мач вече стана традиция.

Към момента инциденти няма, но полицията бди, за да предотврати евентуални ексцесии. Миналия четвъртък имаше такива. Тогава фенове на Ботев първо се счепкаха помежду си, а псоле набиха заблуден фен на Левски, който като камикадзе нахлу в едно от заведенията, където ботевистите разпиваха преди срещата с Бейтар (Йерусалим).

Прогнозата за времето е, че над Бургас ще завали в ледобедните часове, което значи, че капанчетата ще се пръскат по шевовете, а спасителите ще могат да си отдъхнат.

4167700