Пеп Гуардиола разкри кога ще се пенсионира

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи шокиращо изказване. Той разкри кога слага край на своята кариера като треньор.

Испанският специалист постигна много успехи с Барселона и Байерн Мюнхен, а сега се опитва до покори и Англия с Ман Сити. Той е едва на 46 години, но вече заговори за пенсиониране.

А ако историята ни е научила на нещо през последните години, то е, че Гуардиола не говори празни приказки за кариерата си и когато каже нещо, то обикновено се случва и явно наистина обмисля скоро да се оттегли. Резултатите на Манчестър Сити също не са много задоволителни и изостават със 7 точки от лидера Челси, но е и с мач повече.

"Ще бъда начело на Манчестър Сити в следващите три сезона, може би малко повече. Но в едно съм сигурен - приближавам се към края на моята треньорска кариера. Със сигурност няма да съм на пейката на 60-65 години. Мисля, че процесът на моето сбогуване с футбола вече е започнал", заяви Гуардиола пред NBC, чиято треньорска кариера тръгна стремглаво през 2008 г.