Световен шампион и легенда на Арсенал: Часът Венгер да напусне Арсенал удари

снимка: БГНЕС/EPA

Един от най-добрите дефанзивни халфове в историята на Арсенал и бразилския национален отбор Жилберто Силва е на мнение, че сега е най-доброто време Арсен Венгер да напусне "артилеристите".

"Часът на Венгер да напусне Арсенал Удари", заяви световният шампион от 2002 година.

"Причината не е затова, че той изкара много време в клуба. По-скоро защото другите клубове са променили много своята игра и начин на мислене. Докато Венгер не е променил почти нищо. Това не е много лошо, но пък не може да се конкурира с клубовете, които наливат милиони всеки сезон", заяви още Силва, който бе част от отбора на Арсенал през 2003/04, когато "артилеристите" дори не загубиха мач във Висшата лига.

Според Жилберто Силва мениджъри като Антонио Конте, Юрген Клоп и Маурисио Почетино са много по-добри от Венгер в момента.

"Той е прекарал повече време от всеки друг мениджър в момента на Острова. Но другите са много по-млади, по-енергични, по-амбицирани от него. Независимо обаче от това дали един треньор е млад или стар, той трябва да вярва в това, което прави. Именно такъв е Венгер", добави още шампионът на Англия с Арсенал през 2004 година пред Sport360.