Пената: ЦСКА ще вкара два на Лудогорец

снимка: БГНЕС

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев сподели очакванията си за предстоящия мач с Лудогорец пред CSKA.BG. Той прогнозира, че червените ще отбележат два гола във вратата на разградчани и се надява ЦСКА да опази мрежата си суха, за да спечели мача. Пенев заяви, че армейците имат да си връщат на гостите за лошите резултати в двубоите помежду им в последните години. Той вярва, че футболистите на Стамен Белчев имат сили и възможности да окажат натиск над Лудогорец и да излязат крайни победители в дербито. 

„Мисля, че два гола ЦСКА ще отбележи и дано не допуснем грешки, за да победим”, отсече Пената.

След успеха на националния отбор настроението се повдига най-вече на феновете. Феновете с нетърпение очакват този мач. Има какво да си връщаме на Лудогорец. Мисля, че последния месец има добра настройка нашият отбор. Наскоро видяхте и базата на контролата с Монтана. Това е един мач, който ще бъде с желание най-вече от страна на самите футболисти да се изявят. Първият срещу третия. Надявам се, че след добрия мач на националния отбор, всички тези футболисти, които ще излязат на терена на „Армията” ще искат да се изявят. Важно е да спазват указанията на треньора и с подкрепата на нашите фенове трябва да има вече една победа. С един успех дори минимален. Половин гол, но да бъде на наша страна”, добави Пенев.

„Ако ги лъжем, успешно да ги лъжем с топката, а приказките да останат за след мача. Вярвам, че ще имаме възможност да си върнем за загубите срещу Лудогорец от последните години. Имаме възможност, имаме и сили. Няма проблеми в състава. Сега са всички налице. Една добра конкуренция и добра дисциплина на самия терен”, вярва треньор номер едно на XX век.

„Играчите са със своите глави и крака на терена. Те трябва да работят точно. Без удари към гола не трябва да очакваме успех. Трябва да има натиск – домакинска среща. Имаме футболисти, които могат да решат мача, но Лудогорец е един обигран състав. Не трябва да се заблуждаваме, че този мач ще бъде лек. Трябва да ги надиграем с отделни моменти. Надявам се в тази среща да има 2-3 гола най-малко и от двата състава. Важна е тази победа за самите футболисти, за да добият самочувствие. Една победа над шампиона във всяка една страна винаги се таксува двойно. Имаме налице и футболистите, и подготовката. Феновете са налице, ръководството е налице”, завърши легендата.