На "Герена" вдигат заплатите, за да излъжат някой да дойде в Левски

Левски зацикли сериозно в опитите си да подсили състава с флангови футболист. Сините се надяваха вече да са уредили не само Антон Огнянов от Дунав Русе, но и качествен чужденец, който да се присъедини към лагера в Кипър.

Това обаче все още не е станало факт. Сините биват рязани от набелязаните легионери. Това е накарало спортния директор Станислав Ангелов да измоли от ръководството на клуба да бъде отпусната по-голяма заплата за привличането на чужденец за поста. Както е известно, на „Герена" въведоха таван на месечните възнаграждения, който е 10 хиляди евро. Шефовете са решили да направят компромис. Затова и Левски вече може да предложи 12 хиляди евро на набелязан играч. На такъв вече е предложена тази сума, разбра "Тема Спорт".

Той обаче засега не дава положителен отговор, футболистът е останал доволен от парите, но към момента не иска да продължава кариерата си в България, а предпочита да го стори в западноевропейски тим. Спортният директор на Левски Станислав Ангелов пък ще се присъедини към сините на подготвителния лагер в Кипър, за да държи под око футболистите. Възможно е той дори да наблюдава още първата контрола на сините. Тя е утре. В нея възпитаниците на Станислав Ангелов ще срещнат лидера в Румъния Виторул. След спаринга с възпитаниците на Джика Хаджи сините ще се завърнат в България за няколко дни. А след това отново ще заминат за Острова на Афродита, където ще проведат още 4 спаринга. Исканият от Левски Антон Огнянов получава заплата от 2500 лева в Дунав Русе. На „Герена" му дават повече от 2 пъти по-висока, но въпреки това той е недоволен.

Това е и причината 28-годишният футболист вече да не е играч на сините, въпреки че двата клуба постигнаха договорка за трансфера. През есента Огнянов изигра 18 шампионатни двубоя за русенци, в които отбеляза 4 гола. Левски все още не е предприел действия и по казуса с Хеан Деса. Перуанецът отказва да се присъедини към отбора и си търси нов клуб в родината си. На „Герена" се надяват да се намери някой, който да извади трансферна сума за играча.