Издънка в ЦСКА отрязал унгарци

Крилото на ЦСКА Диого Виана е отказал да премине в унгарския Дебрецен, информира „Тема Спорт“. Клубът е проявил сериозен интерес към него, като според непотвърдена информация е бил готов да плати трансферна сума в размер на 200 000 евро. „Червените“ са били склонни за преговори, но Виана не е искал да подпише с 10-ия в унгарския елит.

Дебрецен, който отстрани в два поредни сезона Левски (2009/10 г.) и Литекс (2010/11 г.) съответно в плейофите за влизане в Шампионската лига и Лига Европа, сега се бори за своето оцеляване и има нужда от подсилване в атака. В тима на проби са бившият нападател на ЦСКА Вилмар Джордан и миналият през Левски Джъстин Менголо.

Диого Виана е един от играчите, с които на „Армията“ може да се разделят при изгодно предложение. Португалецът стартира силно сезона, но от септември до края на годината късаше нервите на треньори и фенове със своите изяви. Въпреки слабата игра през последните 3 месеца от 2016 година Виана и досега е водещ реализатор на ЦСКА в елита с 5 попадения, колкото има и Густаво Кулма.