Феновете на Ботев взимат нещата в свои ръце: Захващат се сами с Колежа

снимка: TribunaPlovdiv

Клуба на привържениците на Ботев Пловдив ще изпрати официално писмо до ръководството на футболния клуб. От организацията отказаха да коментират писмото, нито да разкрият неговото съдържание. От КПБП официално ще изискат от футболния клуб да им бъде предоставена цялата документация по стадион Христо Ботев. Както е известно стадиона или по-скоро липсата на такъв – е най-голямата болка на феновете. Поради тази причина от известно време в КПБП обсъждат варианти, как да помогнат на клуба за довършването на Колежа. В месеците преди Нова година Ботев Пловдив поиска развалянето на концесията за съоръжението на бул. „Източен“. В Общината бе създадена и специална комисия, която да подготви евентуалното прекратяване на договора и да го внесе за гласуване в общинския съвет. До този момент обаче подобно предложение от комисията към ОС не е вкарано, пише PlovdivDerby.com.

Организаторите на „Кауза Колежа“ искат да се запознаят с цялата документация по строежа и да погледнат количествено-стойностните параметри. В организацията искат да се запознаят с това, какви средства трябват за дострояването на стадиона, както и за евентуалното му по етапно изграждане. Чак след като видят документите от КПБП ще търсят варианти да помогнат на Ботев Пловдив в най-важната задача, която стои пред клуба – завършването на стадиона. Според неофициална информация от КПБП са провели разговори, които могат да помогнат, но тези разговори са в много начален етап, именно поради липсата на конкретика от страна на КПБП. Това е и причината те да поискат от Ботев да им предоставят цялата информация.

Проверка на PlovdivDerby.com показа, че президентът на жълто-черните Ангел Палийски в момента е в чужбина, но той по всяка вероятност ще бъде запознат с писмото, след като то пристигне в клуба. Очаква се той да вземе решение от дистанция, дали да предостави информацията на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.