Лудогорец заминава за чужбина от Нова година до Свети Валентин

снимка: БГНЕС

Лудогорец ще се готви само в чужбина през зимата. Шампионите вече са уточнили всичко по предстоящите им в началото на 2017 година лагери. Те ще преминат изцяло в чужбина. Треньорът Георги Дерменджиев ще събере подопечните си за първа тренировка през януари около Ивановден. След това първия лагер ще бъде в Турция. В курорта Белек шампионите ще се готвят около месец. В заниманията там ще се наблегне на подобряване на кондиционното състояние на играчите. Тимът ще изиграе и няколко контроли, пише "Тема спорт".

Втората част от подготовката ще протече в Испания. На Иберийския полуостров шампионите ще участват в престижния турнир "Марбея къп". По време на контролите от надпреварата отборът ще трябва да избистри детайлите и да влезе в ритъм за двубоите от пролетта.

По програма Първа лига се подновява в уикенда на 18 февруари. Със сигурност обаче в клуба се надяват да започнат по-рано с официалните си двубои. Това ще означава, че тимът се е класирал за участие в Лига Европа - 1/16-финалите от надпреварата са на 16 февруари, а реваншите на 23 февруари.

Лудогорец ще участва в тях, ако финишира на трето място в група А на Шампионската лига. В момента възпитаниците на Георги Дерменджиев имат равни точки с Базел (по 2), но са с по-добри показатели от швейцарците в преките двубои. В последните срещи от групата разградчани гостуват на ПСЖ, а тимът от "Санкт Якоб" приема Арсенал.