Джуджето: Играхме лежерно преди почивката, но се справихме

снимка: БГНЕС

Треньорът на Нефтохимик Христо Янев бе доволен от победата над Монтана с 2:1. Той обаче отправи и критики към играта на своите футболисти. 

"Постарахме се в тези 90 минути, особено след почивката, да покажем това, което ни се искаше. Поздравления за момчетата, че показаха старание и мотивация и взехме мача", заяви Янев пред DIEMA.

"Много по-силна дума от "лежерно" за играта преди почивката мога да използвам. Щом стъпим на терена, всеки трябва да се раздава, не сме в позиция да подценяваме когото и да било. Радостно е, че показахме мотивация след почивката и взехме мача", каза още Джуджето.

"В един или друг смисъл контузията на Мариян Огнянов оказа влияние, надявам се да е добре. Искам да имам всички свои играчи, за да можем да се противопоставим подобаващо на следващия си съперник", заяви треньорът, който сподели и какво е казал на почивката, за да промени играта на тима си.

"Казах им да изглеждат коренно различно на терена. Резултатът го показва. Целта беше ясна на почивката, трябваше да преобразим всичко, което правим. Ако бяхме продължили по същия начин, щяхме да берем ядове", заяви Янев.

Младият спец разкри и какво очаква от следващия плейоф за спасение, който вероятно ще е със Славия.

"Очаквам от мача на Славия с Локомотив да видя нещо, което ще ми даде насоки за двата дни, които ни остават до мача, за да се подготвим и да знаем срещу какъв съперник играем."

"Много по-различни ще са следващите ни мачове, залогът е много по-голям. Новата формула на първенството дава възможност на отборите да се срещат по няколко пъти, понякога в много безсмислени мачове", завърши Янев.