Жената на Бенитес се шегува: Мъжът ми оправя бакиите на Моуриньо

снимка: marca.com

Рафаел Бенитес е приел да работи в Реал Мадрид заради любовта си към клуба, но и за да оправи бакиите, които остави след себе си Жозе Моуриньо, сподели съпругата на испанския специалист.

Бившият треньор на Наполи, който наследи Карло Анчелоти на "Сантяго Бернабеу", вече води трети клуб, който преди това е бил на португалския наставник след Челси и Интер.

Монсерат Сеара вярва, че това по-скоро е съдба и е неизбежно съпругът ѝ да продължава да "върви" след Моу. 

"Постоянно оправя бъркотията на Моуриньо", пошегува се госпожа Бенитес. "Ако се замислете, това, че двамата се засичат е напълно нормално. В света има няколко отбора на световно ниво и просто пътищата им се пресичат."

След това изказване Сеара продължи с историите за съпруга си.

"На първата ни среща Рафа ми обясни какво е 4-4-2. За него работата е всичко. Когато прекара една година без работа, той бе треньор на местното училище. Беше унизително за него, седеше край крайната линия и ръкомахаше и се караше на момчетата сякаш са отбор от най-висока класа, а другите му се смееха. За него работата е истинско удоволствие.

Най-сложното нещо при него е тактиката му, никога не съм я разбирала. Когато го попитам на кой ще заложи в следващия мач, той ми отговаря с "Не знам", решава всичко в последния момент. За това го намразиха и в Ливърпул, той постоянно менеше своята стартова 11-торка. По едно време си милих, че най-добрите му приятели в отбора искат да го убият", завърши Сеара.