10 причини, които правят възможно Ювентус да елиминира Байерн от ШЛ!

снимка: БГНЕС/EPA

Най-лошо е да се мисли, че Байерн Мюнхен с непобедим. Може би е по-лошо и от подценяване. Баварците определено са един от най-трудните съперници за всички, но в никакъв случай не са непобедими. Tuttosport излезе с 10 причини защо Ювентус може да елиминира германския колос на 1/8-финалите в Шампионска лига.

Ето ги и тях:

1.Страхът. Байерн се страхува от Юве. Германците никак не са доволни от жребия. Това беше възможно най-тежкият съперник за тях. Но страхът е взаимен.

2.Защитата. Юве разполага с една от най-добрите защити в Европа и неведнъж е доказвала, че може да се противопоставя на най-силните нападатели. В момента Роберт Левандовски е най-трудният тест за бранителите, но Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, защо не и Ругани, са сред малкото, които могат да го спрат.

3.Непредвидимостта. Байерн играе трудно срещу отбори, които се отбраняват добре по крилата. Ювентус пък разполага с широка гама външни футболисти, които играят отлични в дефанзивен план – Лихтщайнер и Евра и Алекс Сандро и Куадрадо. Те могат да използват и всяко пространство в атака, освен това двойките могат да се сменят и това да не повлияе на представянето на отбора.

4.Мъст. Буфон, Киелини, Бардзали, Маркизио и Бонучи ще имат голяма мотивация за реванш срещу Байерн заради 2013 година, когато баварците доминираха безмилостно и в двата мача. Желанието за отмъщение на лидерите в съблекалнята ще е едно от най-силните оръжия на "старата госпожа". Буфон още помни, че Бекенбауер го нарече "пенсионер"...

5.Пауло Дибала. Дибала притежава смъртоносна бързина и техника, с които може да подкопае защитата на Байерн. Те играят трудно срещу играчи с такъв стил. Просто си припомнете какво им стори Лео Меси през пролетта.

6.Марио Манджукич. Той напусна Мюнхен заради лошите отношения с Пеп Гуардиола. Хърватският национал ще е допълнително мотивиран да натрие носа на испанския тактик. Байерн много добре знае колко опасен е Манджукич.

7.Артуро Видал. Халфовете на Юве отлично познават Видал, знаят най-силните му страни, но и слабите. Най-вече емоционалния му характер, който може да му изкара червен картон...

8.Първият мач. Той е в Торино, което е перфектно за Юве и може да се окаже от решаващо значение за крайния изход на сблъсъка. Само си припомнете миналогодишните двубои на Юве с Борусия Дортмунд, Монако и най-вече с Реал Мадрид. През 2013 година път първата среща беше на "Алианц Арена", което направи задачата на Юве на реванша "мисията невъзможна".

9.Стилът. Ювентус много пъти е показвал, че умее да елиминира отбори, които обичат повече да владеят топката и инициативата. Играчите на торинци не изпадат в паника и правят контри с хирургическа точност. Последният пример за това е мачът с Фиорентина, въпреки че Байерн не е Фиорентина. Но мачовете ще изглеждат по подобен начин.

10.Няма какво да се загуби. Ювентус е сочен за аутсайдер срещу Байерн. Това ще свали значително напрежение от плещите на "старата госпожа" и ще натежи на баварците. Тези, които имат по-малко за губене, обикновено са много по-опасни.