Лестър превзе и "Етихад", прегази Манчестър Сити и дръпна с шест точки на върха (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Приказката за Лестър в английската Висша лига продължава с пълна сила! "Лисиците" спечелиха с категоричното 3:1 гостуването си на Манчестър Сити на "Етихад".

В герой за Лестър се превърна централният бранител Роберт Хут, който вкара по едно попадение в двете полувремена, а Рияд Марез също записа името си сред голмайсторите. В края на срещата Серхио Агуеро намали, но това бе крайно недостатъчно за домакините.

След днешната среща "лисиците" събраха актив от 53 точки, с което остават лидери и вече имат 6 актив пред втория Ман Сити. Така следващата седмица момчетата на Клаудио Раниери могат да си осигурят сериозен аванс на върха, тъй като на "Кинг Пауър Стейдиъм" ще пристигне другият претендент за титлата Арсенал.

От своя страна играчите на Мануел Пелегрини продължават лошата статистика от началото на сезона срещу отбори от топ 6. След днешното тежко поражение "гражданите" записват четвърта загуба, като имат и три равенства с отбори от първата шестица на Висшата лига.

Срещата започна блестящо за Лестър, които наложиха натиск с първия съдийски сигнал. Още в 3' те получиха шанс да центрират от фаул и топката попадна на крака на изпуснатия Роберт Хут, който от границата на вратарското наказателно поле изведе съотборниците си напред в резултата.

Не бяха изминали и 8' преди да се стигне до втората опасна атака на гостите. Джейми Варди бе изведен пред наказателното поле на Сити и стреля, но Джо Харт спаси. Коженото кълбо попадна на крака на Рияд Марез, който се опита да стреля, но Николас Отаменди с прекрасен шпагат сложи край на опасното положение.

В 24' се стигна до първото спорно съдийско отсъждане. Главният съдия Антъни Тейлър трябваше да вземе решение, когато Пабло Сабалета бе съборен точно на границата на наказателното поле. Сигнал за дузпа обаче не последва, а след центрирането на Александър Коларов се стигна само до корнер.

Първата по-сериозна заплаха за Каспер Шмайхел дойде чак в 31', след като Серхио Агуеро бе изведен от дясно в наказателното поле и пробва удар, който обаче попадна в средата на вратата и датският национал нямаше проблем да я овладее.

Първите минути на втората част бяха спиращи дъха. Манчестър Сити подхвана атака чрез Рахийм Стърлинг, който бе спрян с цената на нарушение. Последва такава за "лисиците", като Марк Олбрайтън, който секунди по-рано бе декориран в жълто за нарушението срещу Стърлинг, претича над 40 метра, след което комбинира с Варди, но не успя да нанесе опасен удар.

В 48-та минута Лестър се доближи до спечелването на мача. Нголо Канте отмъкна една топка в средата на терена, напредна и подаде на Марез, който се освободи от защитник в половината на Сити, след което от границата на наказателното поле отправи мощен шут, на който Харт нямаше отговор - 2:0.

 В 55' Фернандо бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от корнер. Той не успя да нанесе удар с глава, но го направи с рамо. Тогава обаче блесна рефлексът на Шмайхел, който изби топката с коляно от голлинията.

Странно или не централният бранител на Лестър Роберт Хут отбеляза и втория си гол в срещата в 60', като при центриране от корнер, той се пребори с Мартин Демикелис във въздуха и прехвърли Харт за 3:0.

 Две минути преди края на мача Серхио Агуеро се разписа във вратата на Шмайхел след центриране от корнер, но това се оказа крайно недостатъчно  за нещо повече от намаляване на резултата.

Отборът на Лестър продължава с прекрасното си представяне през този сезон и към момента е лидер на Острова с актив от 51 точки. Момчетата на Клаудио Раниери не познават вкуса на загубата от Боксинг дей, когато загубиха гостуването на Ливърпул с 1:0, но миналата седмица се реваншираха, като победиха "червените" на "Кинг Пауър Стейдиъм" с 2:0, а в герой се превърна топ стрелецът на тима Джейми Варди.

"Гражданите" пък заемат втората позиция с 48 пункта и също нямат загуба вече шест мача. Играчите на Мануел Пелегрини обаче са доста колебливи този сезон и често допускат изненади в мачове с непретенциозни съперници. По-рано тази седмица голмайсторът на тима Серхио Агуеро бе определен за най-добър играч в Англия за месец януари.

"Небесно сините" ще започнат срещата с Джо Харт на вратата. Четиримата в отбрана са Александър Коларов, Мартин Демикелис, Николас Отаменди и Пабло Сабалета. Фабиан Делф и Фернандиньо ще действат като опорни халфове, а триото Давид Силва - Яя Туре - Рахийм Стърлинг ще помагат на голмайстора Серхио Агуеро, който е сам в атака.

За Лестър Каспър Шмайхел ще застане под рамката на вратата. Джейми Варди е сам в предни позиции, а Шинджи Оказаки е точно зад него. Марк Олбрайтън, Даниел Дринкуотър, Рияд Марез и Нголо Канте са в средата на терена, а защитница са Кристиан Фукс, Роберт Хут, Уес Морган и Дани Симпсън.