Вятърът не помогна на Ботев да преплува Морето! Топ 6 в Първа лига е ясен

снимка: lap.bg

Два кръга преди края на редовния сезон е ясно кои 6 тима ще финишират в горната част на таблицата и кои 8 ще ритат за местата от 7-мо до 14-о. всичко се изясни, след като Ботев не успя да бие в гостуването си на Черно море и така "канарчетата" вече нямат шансове за бленуваната позиция в топ 6.

Двубоят в Каварна завърши 1:1. Ботев поведе в началото (9-а минута), когато силният вятър, който духаше на стадиончето край морския бряг бе в помощ на пловдивчани. Вратарят на "моряците" изрита една топка, която вятърът спря и върна непредвидено. Виана се пребори за топката, а Неделев хубаво я подаде остро към нахлуващия Лъчо Балтанов. Капитанът на "жълто-черните" стреля без забавяне и изведе тима си напред. 

Радостта на Ботев обаче изтрая само 2-3 минути. Морето изравни след бърза конта. Яя Меледже изгуби топката и последваха няколко хубави паса, които си размениха варненци. В крайна сметка се стигна до прострелен пас по земя. Учудващо защитниците на Ботев оставиха съвсем сам централния нападател Марек Кузма. Той нямаше проблем на абсолютно опразнената от слабия страж Георги Георгиев и възстанови паритета.

Последваха около 80 ялови минути и за двата тима, което в крайна сметка устройва Черно море и го бетонира в топ 6.

Варненци имат в актива си 37 точки на петата позиция. Ботев пък събира вече 32 точки и по всичко личи е фаворит в долната половина на класирането за важното 7-о място, което в края на сезона ще даде възможност в един мач (гостуване) да играе плейоф за влизане в Лига Европа.