Ливърпул и Клоп също си го изкараха на слабия Арсенал

снимка: БГНЕС/EPA

В последно време всеки си прави каквото поиска с жалкия Арсенал. Челси, Уотфорд и Байерн пребиха командата на Арсен Венгер само в последния месец. Тази вечер към тях се присъедини и Ливърпул на Юрген Клоп. Мърсисайдци се наложиха над лондончани с 3:1 на "Анфийлд". 

Фирмино в 9-ата минута и Садио Мане в 40-ата дадоха надежден аванс на домакините, който в крайна сметка с еоказа достатъчен за 3 точки в директния спор за Топ 4.

В 57-ата минута гостите стигнаха до почетен гол, отбелязан от Дани Уелбек. Нямаха обаче сили за нещо повече. Ливърпул по чудо не вкара трето попадение до 91-ата минута като и гредата бе помощник на Петер Чех. Все пак в продълженията Жоржиньо Вайналдум реализира от упор и успокои феновете на "Анфийлд" и нервния Клоп.

Любопитно бе, че Венгер се лиши от услугите на звездата си Алексис Санчес, който остана резерва. Чилиецът влезе едва през втората част, когато изоставането на Арсенал бе трудно преодолимо.

След поредния си разочароващ резултат "артилеристите" остават с 50 точки на пета позиция във Висшата лига. Лондончани са изиграли 26 срещи в английския елит. Ливърпул има актив от 52 пункта, но той е събран в 27 двубоя. Убедителен лидер е Челси с 63 точки, а втори е Тотнъм с 53.