Пиринската чета смаза сините джуджета (ВИДЕО)

Пирин тресна с 1:0 Левски в 20-ия кръг на Първа лига, с който се открива футболната пролет у нас. На стадион "Христо Ботев" в Благоевград "орлетата" демонстрираха повече хъс за победа и заслужено я изковаха срещу безидейния и ялов софийски гранд. 

Пиринци бяха по-добрият тим през първата част и изпуснаха супер положение, при което неадекватните защитници на "сините" подариха на 5 метра от вратата топката на Даниел Младенов. Последният обаче се засуети и ударът му мина встрани.

През второто полувреме Пирин отново бе по-активния тим и логично се стигна до 64-ата минута. Тогава новото попълнение Аймен Суда вкара победния гол. Франсето получи нисък пас от дясното крило и отблизо прониза Боян Йоргачевич. 

Левски така и не съвзе от шока и разочарова гласовитата си агитка. Видно през целия мач бе, че столичани нямат никаква идея в играта си и разчитат само на случайността. Треньорът Елин Топузаков изхаби доста нерви край тъчлинията, но това не даде ефект.

Дебютът на колегата му Милен Радуканов начело на Пирин пък се превърна в празник за футболния Благоевград. 

След този мач Левски тотално компрометира шансовете си за титлата. "Сините" остават на второто място с 43 точки - с мач повече и на 7 пункта изоставане от лидера Лудогорец. Пирин е с 22 точки на 10-а позиция в класирането и "орлетата" определено могат да дишат по-спокойно.