Роберто Манчини: В Англия те мразят, ако печелиш

галерия:

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че отборът му започва да се чувства недолюбван заради изключително успешния старт на кампания 2011-12.

 

„Гражданите" са на крачка от елиминация при първото си участие в Шампионската лига, но за сметка на това държат категорично лидерството в Премиършип и ще играят полуфинал за Карлинг къп. Именно поради това Манчини смята, че скъпата му селекция си е навлякла завистта на конкурентите на Острова, проблем, който преследва шампиона Манчестър Юнайтед с години.

 

„Всеки отбор, който печели в Премиършип си навлича гнева и недоволството на останалите", коментира италианският тактик. „Защо Юнайтед е постоянно недолюбван? Защото печели. Същото се случи и с Арсенал по време на славните години на тима".

 

Въпреки успеха и признанието на конкурентите, че Сити са сериозен фактор в тазгодишната кампания, Манчини остава здраво стъпил на земята.

 

„Битката в първенството е тежка. Чакат ни големи предизвикателства в следващите два месеца, които ще покажат имаме ли реален шанс за титлата", допълни специалистът.