Гуардиола: Ако искаме да настигнем Реал, трябва да подобрим играта си

галерия:

снимка: БТА

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че каталунците трябва да подобрят играта си, ако не искат да загубят титлата в Ла Лига от набиращия все по-голяма скорост Реал Мадрид. В момента Барселона е на шест точки зад "кралския клуб" във временното класиране на Примера, след като Меси и компания допуснаха поражение с 1:0 в последния си мач с Хетафе.

 

Пеп призна, че понастоящем отборът му не е на нивото на големия враг Реал Мадрид, но отбеляза, че Барселона ще направи всичко възможно да върне самочувствието си с победа в предстоящото на 10 декември първо "Ел Класико" за сезона.

 

"Не можеш винаги да бъдеш на топ ниво, но истината е, че за първи път някой е пред нас. Това се случи, защото имаме насреща си противник като Реал Мадрид. Ние знаем колко силен е Реал и сме готови да опитаме да го победим", каза Гуардиола на пресконференция.

 

"Трябва да подобрим играта си или няма да успеем да ги настигнем. Ние се справяме добре, но само това не е достатъчно, за да бъдеш на първо място в класирането. Ще се борим до последния ден от сезона. Не знам, дали това ще бъде достатъчно за шампионската титла, но ще опитаме", добави наставникът на каталунците.

 

40-годишният специалист отхвърли предположенията за криза в клуба, но все пак каза, че няма обяснение за някои от слабите мачове на Барселона през настоящата кампания.


"Откакто поех Барселона, сме имали и много по-тежки моменти. Върху отбора оказват влияние много фактори, защото всеки мач е различен. Не сме играли лошо в нито една среща, като досега винаги сме създавали повече положения от съперниците ни", завърши Гуардиола.