Майнц изненада Байерн и го свали от върха в Бундеслигата

галерия:

снимка: БТА

Майнц 05 сътвори изненадата в 14-ия кръг от Първа Бундеслига и надигра на своя стадион „Кофейс Арена" Байерн Мюнхен с 3:2 в последна среща от неделната програма.

 

По този начин „баварците" изпуснаха шанса да се върнат на първото място в класирането и вече се смъкнаха до третата позиция, след като имат 28 точки и изостават с една от шампиона Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах.

 

Още в 11-ата минута Иваншич даде аванс на домакините, преди Ван Буйтен да възстанови равенството в 56-ата. Калигиури отново върна преднината на бойкия състав от провинция Райнланд-Пфалц в 65-ата минута, а в 74-ата Бунгерт вкара третия гол в мрежата на Байерн.

 

Отново Ван Буйтен се разписа в полза на гостуващия гранд в 79-ата, но попадението се оказа единствено почетно.

 

Двата отбора оправдаха очакванията за резултатен двубой, след като в последните си 10 мача бяха реализирали цели 43 гола.

 

Майнц пък индикира за подобряване на формата, след като вече извоюва втора поредна победа в Бундеслигата, а преди две седмици се намираше в черна серия от 9 двубоя без успех.

 

Поражението пък е второ последователно за „баварците", които преди седмица загубиха от шампиона Борусия Дортмунд с 0:1 и сега вече логично сдадоха първото място в класирането.