Два гола на Томас Вермален – Арсенал и Фулъм завършиха 1:1

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Белгийският бранител на Арсенал Томас Вермален реализира две красиви попадения на „Емирейтс Стейдиъм", но за негово съжаление един от тях бе в собствената врата, заради което „артилеристите" завършиха 1:1 с Фулъм.

 

Последният мач от съботната програма на 13-ия кръг в Премиършип предостави достатъчно емоции на феновете след почивката, но в крайна сметка равенството бе заслужено.

 

Първо Вермален вкара топката в собствената си врата в 65-ата минута, след като бе поставен под натиск от Йон Арне Рийзе, но в 82-ата поправи грешката си и изравни резултата.

 

Така Арсенал прекъсна поредицата си от пет победи във всички турнири, както и от пет домакински успеха. Вече в шести мач срещу Фулъм пък „артилеристите" не допускат поражение, но с равенството си вече имат 23 точки и изостават от петия в класирането Челси.

 

Утре пък Ливърпул може да измести възпитаниците на Арсен Венгер от призовото място, ако надиграят лидера Манчестър Сити.

 

Фулъм вече е на 15-то място с 12 точки, изпреварвайки с 1 Съндърланд, който днес загуби с 1:2 от Уигън Атлетик. „Котиджърс" обаче пропуснаха шанса да запишат първа победа като гост на Арсенал в историята си, след като до момента имат 21 загуби и вече 4 ремита.

 

Също така Фулъм продължи традицията от 1967-ма година насам да не отбелязва повече от 1 гол при визитите си на „артилеристите" - общо 11 на брой от въпросната среща преди 44 години, завършила 5:3 за Арсенал.

 

Иначе „топчиите" доминираха на терена териториално през първата част, но едва след почивката стигнаха до някакви чисти положения пред вратата на Марк Шварцер.

 

В 65-ата минута обаче Вермаелен технично прати топката в собствената си мрежа от десетина метра, след като бе поставен под напрежение от Рийзе - 0:1.

 

Защитата на Фулъм се справяше с опазването на голмайстора на Арсенал за 2011-та година - Робин ван Перси и бързите пробиви на острието Тио Уолкът. В 82-ата минута обаче бранителите на „котиджърс" изпуснаха включването от втора линия на Вермаелен в пеналтерията, който връхлетя и безупречно засече в мрежата центриране на Уолкът - 1:1.