Сър Алекс за Бербатов: Той винаги е в центъра на действието

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов за представянето му по време на двубоя с Бенфика. Както е известно, българският нападател прекрати тригодишната си голова суша в Шампионската лига с изравнителното си попадение в 30-ата минута на „Олд Трафорд".

 

Митко имаше възможност да се разпише и по-късно в мача, но един път му бе свирена засада, а във втория случай не успя да прати топката в мрежата от стрелковата позиция.

 

„Той винаги е в центъра на действието", каза Сър Алекс по адрес на Берба. „Не е играл цял мач отдавна и рядко започва като титуляр, но това се дължи и на формата на останалите ни нападатели."

 

„Днес определено се представи на ниво и можеше да направи хеттрик. Особено лошо решение беше свиренето му на засада през първото полувреме. Той изобщо не беше в засада в тази ситуация. Към края пропиля едно положение, но нямаше късмет в случая."

 

„Въпреки всичко Дими игра много добре и винаги щом той вкара, значи можем да очакваме да обърнем резултата в наша полза. Именно затова разчитах на него в този мач. Винаги го имам предвид", завърши шотландският специалист.

 

Това е вторият гол на Бербатов за сезона, след като вече веднъж се разписа в турнира ФА Къп срещу непретенциозния Олдършот при успеха с 3:0.