Два гола на Кавани пречупиха Манчестър Сити в Неапол

галерия:

Отборът на Наполи постигна много важна победа с 2:1 над гостуващия на стадион „Сан Паоло" в Неапол Манчестър Сити в мач от група А на Шампионската лига. По този начин възпитаниците на Валтер Мадзари запазиха шансове за класиране на осминафиналите, като изместиха Сити от второто място преди последните мачове в групата.

 

В герой за домакините се превърна Единсон Кавани, който отбеляза и двата гола за победата, а почетното попадение за „гражданите" бе дело на Марио Балотели.

 

Срещата започна много динамично, без никакво предварително разузнаване от страна на противниците. Още в 6-та минута Марио Балотели можеше да открие резултата, но изстрелът му мина на сантиметри от вратата. Две минути по-късно пък Наполи бе близо до гола след удар с глава на Марек Хамшик, но топката попадна право в ръцете на Джо Харт.

 

Така се стигна до 18-та минута, когато домакините откриха резултата. Езекиел Лавеци центрира от корнер на близката греда, където Кавани чукна топката, която излъга Харт и влетя във вратата му за 1:0.

 

Радостта на домакините обаче не трая дълго, защото в 33-та минута „гражданите" стигнаха до изравнителен гол. Салваторе Ароника не успя да изчисти добре една топка, тя попадна в Давид Силва, който веднага стреля, но Морган де Санктис изби, след което топката попадна в Балотели, който отблизо не сбърка при добавката за 1:1.

 

В 49-та минута Единсон Кавани отново изведе Наполи напред в резултата. Уругвайският национал се възползва от подаване на Андреа Досена в наказателното поле и с премерен удар оформи крайното 2:1.

 

До края на мача и пред двата отбора се откриха шансове за гол, като сериозни пропуски за Сити направиха Давид Силва и Марио Балотели, а Марек Хамшик удари греда за Наполи. В крайна сметка до ново попадение в срещата не се стигна и неаполитанците се поздравиха с победата.

 

След този успех Наполи събра 8 точки и измести Сити от второто място в групата, като „гражданите" са с една точка по-малко. Недостижим на върха е Байерн Мюнхен с 13 пункта, докато Виляреал все още няма точков актив.

 

Така вторият отбор, който ще продължи на осминафиналите, ще бъде определен между Наполи и Манчестър Сити. В последните мачове от групата „гражданите" приемат Байерн Мюнхен, а Наполи гостува на Виляреал.