Дел Пиеро недоволен от статута си на резерва

галерия:

Каращият своя последен сезон в Ювентус Алесандро Дел Пиеро призна, че не се чувства никак очарован от статута си на резерва под ръководството на някогашния си съотборник в Торино Антонио Конте.

 

Вчера "бианконерите" постигнаха домакински успех с 3:0 над Палермо и отново се качиха на върха в Серия А, а 37-годишният ветеран отново бе оставен на пейката от своя треньор. Бившият италиански национал записа шестия си мач като резерва през кампанията, като само два пъти е попадал сред титулярите на Конте. Общо минутите му в Серия А до момента пък наброяват едва 208.

 

"Очевидно е, че ми е трудно да стоя на пейката, защото огънят все още гори вътре в мен", призна един от символите на Ювентус.

 

"Въпреки това, всеки път, когато съм на терена, аз все още съм капитан на този отбор, както и моите съотборници неведнъж са подчертавали", добави ветеранът.

 

Все още не е ясно, дали Алесандро Дел Пиеро ще сложи край на кариерата си през лятото или ще приеме предложението на друг клуб. Интерес към него проявява швейцарският Сион, като се очаква техничарят да получи и оферти от отбори извън Европа.

 

"Не желая да мисля, какво точно ще се случи след юни", довери Дел Пиеро.