Костов ще налага нова схема на игра в Левски, очаква интересен двубой с Берое

галерия:

снимка: БТА

Новият треньор на Левски Николай Костов говори на официалната пресконференция преди срещата с Берое в неделя от 16:00 часа на стадиона в Стара Загора.

 

Костов сподели, че има много неща, които го тревожат в отбора, но е доволен от отношението на футболистите към тренировъчния процес. Наставникът се извини за закъснението си за пресконференцията като причината е била в дългата тренировка и гледането на видео материали за предстоящия двубой. Също така Костов обяви, че ще наложи нова схема на игра в отбора, но тя няма да си личи в двубоя с Берое.

 

„Има доста неша в отбора, които ме тревожат - това са контузените играчи които не можем да изпозлваме. Доволен съм от старанието на футболистите в тренировките. Даже неочаквано за мен срещам професионално отношение от всички футболисти."

 

„Още не съм наясно със стартовиоя състав, но има проблеми с някои футболисти. Надявам, се че Арш е добре и ще играе в мача."

 

„Ние сме екип в треньорския щаб и събираме мнение от всички в екипа. Относно отбора на Берое, съм сигурен, че ще има съпротива от старозагорци, защото имат добър колектив. Те са отбор с интересен начин на игра. В момента се занимаваме със слабите и силните страни на притовиника. Не очаквам лек мач."

 

„Най-важният мач е мача в неделя. След това следвашия ни мач става най-важен. Вие знаете, че Левски играе всеки мач за победа и няма смисъл всеки път да го казвам." добави Костов.

 

„В момента се изясняват нещата около договорите на играчите, които изтичат през лятото. Аз не мога да реша това нещо за 4-5 дни. Всичко е въпрос на време."

 

„Схемата на игра и начина на игра ще бъдат променени. Ще има загадки в мача с Берое. Толкова много информация навлезе в нашите футолисти, че се страхувам да не им се отрази зле за предстоящия двубой."

 

„Не ме притеснява факта, че играем по-добре в София. Ние сме длъжни да изградим колектив, който да е агресивен и като гост. Лесно е да го кажеш, но всичко е въпрос на тренировъчен процес и работа от страна на футболистите."

 

„Напрежението ще спадне напълно, когато отбора заиграе добре и победите ще ни помогнат също. Абсолютно съм доволен от единомислието в състава и участието на играчите в тренировъчния процес. Даже и контузените играчи искат да участват в заниманието за да не изостават от другите в тактическите указания," каза още Костов.