Феновете на Славия излязоха с декларация по повод скандала с Какалов

галерия:

снимка: Булфото

Феновете на Славия излязоха с декларация по повод заплахите на футболиста на Видима-Раковски Георги Какалов, че ще съди запалянко на "белите" за клевета. След мача между двата отбора от 12-ия кръг на А група, завършил 1:1, фенове на "белите" атакуваха Какалов с обиди, което доведе и до реакцията на футболиста.

 

Ето и пълният текст на декларацията, публикуван без редакторска намеса:

 

"Прочетохме заканите на футболиста Георги Какалов, че щял да съди фен на Славия заради обиди след мача с Видима-Раковски в София. Без дори да се замисли, че реакцията на феновете на домакините срещу него е съвсем оправдана и за нея си има основателна причина.

 

Какалов явно е получил амнезия, като казва, че никога не е плюл върху знаме на Славия. Затова му припомняме - става дума за мача за Купата на България между Ботев и Славия в Пловдив на 12 декември 2007 година, завършил 4:2 за домакините.

 

Тогава въпросният играч с къса памет беше резерва и не влезе в игра. Но докато загряваше мина покрай знамената на агитката на гостите и демонстративно се изплю върху едно от тях и върху трибагреник до него, на който бе изписан сайта на Националния клуб на слависта. Дори направи движение, че ще си свали гащите, за да уринира отгоре.

 

Това разгневи публиката на гостите, която го освирква до края на двубоя. Цялата случка се разигра пред доста свидетели от феновете на Славия, които са готови да свидетелстват в съда.

 

И ако Какалов удобно е забравил всичко, нека прочете във в. Стандарт какво се е случило тогава. Материалът за скандалната постъпка на играча е достъпен в интернет на http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=214510, където ясно е написано - Какалов е плюл върху знаме на Славия.

 

Разбрахме, че играчът с амнезия прави опит да скъса с предишния си скандален имидж. Поне визуално това наистина е така. Ако иска обаче да задълбочи този процес и наистина да му повярваме, че е искрен в това свое намерение, нека се извини на Славия и славистите за постъпката си на 12 декември 2007 година. Да не говорим, че това, което направи тогава, би трябвало да заинтересува прокуратурата. Защото обругаването на националните символи е престъпление във всяка една страна на света.

 

Ето затова Георги Какалов определено не е сред любимците на публиката на Славия".