Испания отказа офертата на Христо Стоичков за лагер в Правец

снимка: БТА

Световният и европейски шампион Испания е отказал офертата на Христо Стоичков за лагер в Правец преди финалите на континенталното първенство догодина, отбелязва вестник "Ас".

 

Камата предложи Правец за подготовката на отбора, като дотогава трябваше да са готови всички нови стадиони в града. Делегация от Мадрид беше на няколко пъти в Правец и одобри това, което видя.

 

Причината за отказа обаче била сантиментална. Испанците отново ще пътуват на лагер в Австрия, защото така им вървяло. Първо там беше предишното континентално първенство. Преди шампионата на планетата в Южна Африка тимът на Висенте дел Боске също останал край Виена, за да се готви. Така, за да им върви, испанците отново потеглят за Австрия и няма да пристигнат в Правец.

 

Пропада и идеята за евентуален мач между националите и най-силния тим на планетата. В БФС се надяват, че някой от финалистите на Европейското ще ни покани за контрола в началото на юни, защото така оставаме единствено с една проверка срещу Унгария, а през есента стартират и световни квалификации.