Борусия Дортмунд с първа победа в ШЛ след минимален домакински успех над Олимпиакос

снимка: БТА

Германският шампион Борусия Дортмунд се поздрави с първа победа в група F на Шампионската лига, след като се наложи с минималното 1:0 над гостуващия на "Сигнал Идуна Парк" тим на Олимпиакос. Така възпитаниците на Юрген Клоп си отмъстиха за загубата с 3:1 при визитата ви в Гърция.

 

Срещата започна по най-добрия начин за домакините, които поведоха в резултата след само седем минути игра, а в прегръдките на съотборниците си се озова Кевин Гроскройц, който откри резултата със страхотен изстрел от около 20 метра.

 

В 15-та минута пък Олимпиакос бе близо до изравняване, след отлично организирана контраатака, но ударът на Кевин Мираяс не спасен от вратаря на Дортмунд.

 

Атаките на гостите продължиха и до края на полувремето те на два пъти бяха много близо до гола, но пропуски направиха Олоф Мелберг, а Роман Вайденфелер бе последна преграда пред топката след изстрел на Хосе Холебас.

 

След почивката двата отбора продължиха да се дебнат, а футболистите на Борусия можеха да решат изхода от мача с втори гол след един час игра, когато Роберт Левандовски се възползва от грешка в защитата на гостите, но за негово съжаление топката срещна страничната греда след удара му.

 

Олимпиакос отговори с опасен изстрел с глава на Холебас в 64-та минута, а до края на мача гърците натиснаха в опит да заличат негативния за тях резултат. В крайна сметка до нови попадения в мача не се стигна и Борусия Дортмунд се поздрави с първата си победа в Шампионската лига през този сезон.

 

След този успех дортмундци събраха 4 точки, с които се изкачиха до третото място в група F, а Олимпиакос остана на последната 4-а позиция с актив от 3 точки.