Ювентус си върна лидерството в Серия А след 2:1 над Фиорентина

снимка: БТА

Отборът на Ювентус се завърна на първо място в Серия А след като постигна успех с 2:1 над тима на Фиорентина в среща от 8-ия кръг на италианското първенство.

 

Алесандро Матри донесе трите точки на „старата госпожа", която зарадва привържениците си на новия стадион „Арена Ювентус. По този начин Юве си върна първото място в класирането преди останалите срещи от кръга, които ще се изиграят в сряда.

 

Домакините заслужаваха успеха в тази среща макар, че той не дойде лесно. Антонио Конте заложи на Матри, Вучинич и Пепе в нападение. „Бианконерите" започнаха отлично двубоя и още в 13-та минута Леонардо Бонучи откри резултата с добавка след хубав удар на Видал.

 

След този гол доминацията на Ювентус продължи, но Матри и Вучинич се отчетоха с някои пропуски. Страхотен мач направи и вратаря на „виолетовите" Артур Боруц. В началото на второто полувреме черногорската звезда на гостите Стеван Йоветич изравни резултата с хубав удар извън наказателното поле.

 

Това бе малко като шок за ювентинци, но след само осем минути Матри донесе победата на своя тим. Нападателят получи топката в наказателнто поле от Симоне Пепе, който се опита да излъже няколко защитника.

 

С тази победа Ювентус отново е на първо място с актив от 16 точки, докато Фиорентина има 9 точки и заема 12-то място.