ТВ 2 и Ринг ТВ взеха правата за Шампионска лига и Лига Европа

От следващата година българските телевизионни зрители ще могат да гледат Шампионска лига и Купата на УЕФА (от догодина Лига Европа) по ТВ2 и РИНГ. Двете телевизии се пребориха за правата на най-гледаните футболни турнири. Това е поредният удар на двете телевизии, след закупуването на правата на Българското футболно първенство.

 

"Не можем да скрием задоволството си от този факт. Това не са просто футболни срещи, а марка, която ние смятаме да развиваме през следващите години", споделя Огнян Димов, генерален директор на ТВ2 Груп.

 

Освен телевизионните права, медийната група на ТВ2 ще притежава и правата за интернет и мобилни телефони. „За такъв проект ще ни трябват доста млади хора с идеи, защото същинската работа тепърва предстои. Имаме много планове за развитие на тези марки. Не смятаме да се ограничим само с излъчванто им", разказва Ивайло Гюров, изпълнителен директор на РИНГ.

 

Какво ще излъчват двете телевизии:
- Всеки вторник и сряда, когато са редовните кръгове на Шампионска лига, ТВ2 ще има първия избор кои срещи да предава. Така наречените "first pick".
- Всеки четвъртък, когато са редовните кръгове на Лига Европа, РИНГ ще излъчва пряко по два мача. Един от 20:00 часа и късна среща от 22:00 часа.