Томас Вермален преподписа с Арсенал

галерия:

снимка: arsenal.com

Лондонският гранд Арсенал гласува доверие на белгийския централен бранител Томас Вермален, който днес подписа нов и дългосрочен договор с "артилеристите".

 

25-годишният защитник бе привлечен от амстердамския колос Аякс през лятото на 2009, като сравнително бързо се утвърди в ролята на един от най-стабилните футболисти на своя пост във Висшата лига.

 

Последваха обаче трудни месеци за белгиеца, който бе сериозно изтормозен от травми. Вермален пропусна почти целия минал сезон, лекувайки тежка контузия в ахилеса, като пропусна голяма част от мачовете на Арсенал и през настоящата кампания. Нещо, което видимо се отрази на "топчиите" в дефанзивен аспект.


Сериозните травми на Вермален обаче не разколебаха ни най-малко мениджъра Арсен Венгер, който никога не е крил адмирациите си към бранителя. Днес официалната уебстраница на Арсенал потвърди, че белгиецът е бетонирал бъдещето си на "Емирейтс" с нов и дългосрочен контракт, без да се споменава с каква продължителност е той.

 

"Всички ние сме крайно доволни, че Томас подписа нов договор с нас. Нашият план винаги е бил да привличаме играчи от висока класа, а преподписвайки неговия контракт, ние сторихме именно това. Томас е специален футболист, който винаги е имал висок принос към Арсенал", коментира Арсен Венгер.

 

Самият Вермален също не скри задоволството си от своята нова сделка.

 

"Винаги съм имал намерението да остана тук. Чувствам, че клубът, мениджърът и феновете вярват в мен. Това е и една от причините, поради която реших да остана в Арсенал. Това е фантастичен клуб. Притежаваме страхотни привърженици, справяме се добре финансово и имаме някои отлични млади футболисти, което ни дава обещания за бъдещето", сподели белгиецът.

 

Сега пред Арсен Венгер стои задачата да бетонира бъдещето в клуба и на своя капитан Робин ван Перси, за когото се шуми, че представлява интерес от страна на Манчестър Сити. Настоящият договор на Ван Перси с Арсенал изтича през лятото на 2013.