Бока Хуниорс ще се пробва да си върне Карлос Тевес

галерия:

снимка: mcfc.co.uk

Аржентинският гранд Бока Хуниорс планира да отмъкне нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес. Аржентинският голмайстор е с неясно бъдеще след като избухна скандал между него и треньора Роберто Манчини, заради това, че Тевес отказа да се включи като резерва в двубоя с Байерн Мюнхен от Шампионската лига.

 

Постоянните проблеми на Тевес и честото му прибиране в Аржентина заради семейството си, вече са дошли до гуша на ръководството на „гражданите".

 

Тевес получи двуседмично наказание от клуба, но все още от Сити не са обявили какви са плановете за неговото бъдеще. Манчини дори сподели, че Тевес е свършен в Сити и очаква той да напусне клуба.

 

Ситуацията се следи изкъсо от тима на Бока Хуниорс, където Тевес започна своята футболна кариера. Бока може да потърси спешно Тевес след като нападателят Ликас Виатри се контузи за шест месеца. Новината потвърди и президента на клуба Жозе Бералди.

 

„Ще се опитаме да привлечем Карлос Тевес, който така или иначе не играе за Манчестър Сити. Знаем, че ще е трудно, но ще опитаме," заяви Бералди.

 

„Вратите при нас винаги са отворени за Карлитос. Той е идол в Бока и ключов футболист в някои от нашите триумфи. Това е неговия дом. Той израстна тук като футболист," заяви Бералди.

 

Карлос Тевес започва своята кариера в Бока Хуниорс като печели Копа Либертадорес и Междуконтиненталната купа през 2003 година.