Абидал сигурен, че ще се разбере с Барса за новия договор

галерия:

Френският бранител на Барселона Ерик Абидал сподели оптимизъм, че все пак ще се договори с шефовете на европейския шампион относно подновяването на неговия контракт с клуба.

 

Настоящият договор на ветерана с "лос кулес" изтича след края на този сезон, което и вече наостри вниманието на клубове като Милан и Пари Сен Жермен към услугите му. 32-годишният състезател обаче посочи, че желанието му на този етап е да остане на "Камп Ноу" и през следващата кампания.

 

"Не мисля, че ще има някакъв проблем относно условията на контракта", коментира Абидал. Смята се, че именно финансови различия на този етап стопират постигането на договорка между двете страни.

 

"Да, желанието ми е да остана в Барселона. Би било хубаво да подпиша за още две години, плюс една. Сигурен съм, че ще постигнем договорка", добави французинът.

 

През тази година Ерик Абидал преживя истински кошмар, след като в черния му дроб бе открит тумор. Френският национал обаче увери, че се намира в перфектно здравословно състояние.

 

"Разговарям много с агентите ми по този въпрос. Чувствам се добре тук, като играя за най-добрия отбор в света. Намирам се в перфектно здраве, като ще се опитам да го докажа на терена. Мисля, че се справям добре", обясни бившият футболист на Лион.