Милан се събуди за 3:0 над Палермо (видео)

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Милан постигна едва втората си победа от началото на сезона в Серия А. „Росонерите" се справиха с 3:0 над тима на Палермо в среща от 6-ия кръг играна на „Сан Сиро".
Головете за шампионите бяха дело на Ночерино, Касано и Робиньо.

 

За първи път през този сезон „росонерите" показаха, че заслужават да носят званието шампион на Италия след слабите игри от началото на шампионата. Домакините обаче получиха неприятна новина след като в 35-та минута Тиаго Силва се контузи и напусна терена, като на негово място се появи Даниеле Бонера.

 

Масимилиано Алегри заложи на Робиньо, който се възстанови от контузия и за първи път започна като титуляр този сезон. Освен него в нападение си партнираха Антонио Касано и Златан Ибрахимович. В халфовата линия оперираха Ночерино, Акуилани и Марк ван Бомел.


Още в 10-та минута Касано се озова на добра позиция след рикошет, но не успя да уцели вратата. Златан Ибрахимович имаше шанс в 25-та минута, но и той не уцели вратата от удобна позиция. Играта на Милан бе разнообразна с много добри включвания на Робиньо и Касано.

 

В 37-та минута Робиньо излезе на добра позиция, но вратаря Цорвас спаси, бразилецът имаше шанс и при добавката да отбележи, но отново след перфектна намеса на стража топката бе избита.

 

Само три минути по-късно Милан отбеляза гола на успокоението. Ибрахимович получи топката в наказателното поле и технично подаде към Акуилани, който с глава насочи кълбото към Ночерино, и той се разписа за 1:0. Бившият футболист на Палермо не изрази своята радост при отбелязването на гола.

 

През второто полувреме нещата не се промениха и Милан продължаваше да атакува и да търси отбелязването на голове. Робиньо този път изведе Ибра, който стреля много силно над вратата. В 57-та минута обаче шведския таран изведен перфектно Робиньо сам срещу вратаря и бразилецът не сбърка за 2:0.

 

След още осем минути Милан нанесе и третия си удар в мача. Робиньо изведе добре Абате, който почти от аулинията върна топката към Касано и той успя да я промуши покрай защитата за 3:0. До края Милан имаше още шансове за гол, като резервата Ел Шарауи се включи добре и затрудни на два пъти вратаря Цорвас.

 

След тази победа Милан вече е на 10-о място като има 8 точки след първите шест кръга. Отборът на Палермо има 10 точки и остава на 4-то място преди останалите срещи от кръга.