Феновете на Юнайтед и Ливърпул готови за поредното дерби между големите врагове

галерия:

Двата гранда в Премиършип и кръвни врагове от дълги години - Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се изправят един срещу друг за първи път през кампания 2011-12, а футболният портал Goal.com събра мислите и нагласите на най-заклетите фенове на двата тима в обзорен материал преди дербито на „Анфийлд".

 

Мислите ли, че това е мачът на сезона за вашия отбор?

 

Ливърпул: Може би, да. Поне що се отнася до враждата между двата тима. Доминацията на Юнайтед в последните години прави победите ни над тях още по-сладки.

Юнайтед: Срещите между Юнайтед и Ливърпул винаги са били гвоздеят на сезона от гледна точка на история и традиции. Все пак резултатите казват своята дума - Юнайтед грабна 19-тата си титла във Висшата лига и е готов да подобри постижението си още тази кампания.

 

Изборът на рефер падна върху Андре Маринър - как ще коментирате?

 

Ливърпул: Фъргюсън не го харесва, което е добро начало. За жалост реферите накланят везните в една или друга посока по време на важните дербита, но сме доволни от назначението, щом Хауърд Уеб е далеч от двубоя. Надяваме се да не говорим същото и за Маринър след мача.

Юнайтед: Дано реферът успее да се справи с напрежението и обстановката и вземе правилните решения. Имали сме грижи с него в предишните срещи помежду ни, но няма смисъл да се връщаме назад.

 

Футболистът, който ще изиграе ключова роля в дербито за вашия тим?

 

Л: Най-вероятно Луис Суарес и най-вече неговият нрав. Ако успее да комбинира страстите си с добра изява на терена, Суарес може да създаде сериозни грижи за сър Алекс и компания. Стивън Джерард, ако влезе в игра - също.

 

Ю: Играта на двата тима в центъра ще реши победителя, както винаги. Ако приемем, че Джерард и Клевърли са аут заради контузии, надеждите на Юнайтед падат върху Андерсон. Бразилецът започна сезона добре, но не успя да впечатли срещу Челси, Стоук, Базел и Норич. Време му е да ни припомни какво може.

 

Противниковият играч, който ще ви създаде най-много проблеми?

 

Л: Ашли Йънг и Нани могат да бъдат доста опасни.
Ю: Суарес прави чудесни индивидуални включвания и демонстрира неподправен талант. Проблемът му се крие в непостоянните изяви. Точно поради този факт той не може да бъде сравняван с гения на Меси, например. Той е в състояние както да спечели мач за Ливърпул, така и да го пропилее.

 

Къде ще е най-слабото място на противника?

 

Л: Вратарят! Юнайтед може да има проблеми и на десния фланг, в зависимост на кого заложи Фъргюсън в дербито.

Ю:Ливърпул е посредствен в цетъра на терена, понякога даже смешен. Изберете си една двойка измежду Джейми Карагър, Даниел Агер, Себастиан Коатес или Мартин Шкъртел и със сигурност ще видите мъките им срещу футболистите на Юнайтед. Отборът ни със сигурност ще отбележи и спечели трите точки.

 

Кой е играчът, най-застрашен да получи червен картон в дербито?

 

Л: Суарес или Рууни. Те са лудите глави на двата тима.
Ю: Ако се обърнем към предишните мачове, водени от Маринър, може да е всеки. Дано не се стигне до изгонвания, но единственият футболист, който е застрахован от това е Джерард. Той обича да се измъква безнаказано.

 

Футболист на противника, който ще получи най-много освирквания от трибуните?

 

Л: Майкъл Оуен. Ако въобще се появи на терена.
Ю: Джерард. Или Карагър? И двамата не се радват с уважението на феновете на „червените дяволи". Въпреки това сме сигурни, че привържениците на Юнайтед ще отделят цялото си внимание да подкрепят отбора, вместо да пречат и обиждат противника. Без значение колко места ще ни отпусне Ливърпул на „Анфийлд", подкрепата ни ще е колосална.