Джон Тери подкрепи амбицията на Абрамович за нов стадион на Челси

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Капитанът на Челси Джон Тери призова феновете на „сините" да подкрепят отбора в плановете му за построяване на нов стадион със значително по-голям капацитет от настоящия дом на лондонския гранд „Стамфорд Бридж".

 

Планът на заможния и амбициозен собственик на тима Роман Абрамович включва построяването на модерно съоръжение с 60 000 седящи места и въпреки че Тери таи топли чувства към „Стамфорд Бридж", той вярва, че стадионът ще открие нови възможности пред лондонския гранд.

 

„Построяването на нов стадион ще е от голяма полза за Челси. Съгласен съм, че „Стамфорд Бридж" бе гостоприемен и прие голяма част от славните ни успехи, но по-голямото игрище и повечето публика със сигурност ще ни помагат да пречупваме големите конкуренти, дошли на гости в Лондон да ни победят", заяви Тери на официалния сайт на „сините". „Много европейски клубове вече направиха важната крачка и построиха нови стадиони. Дори клуб като КПР, който е с далеч по-скромни амбиции има план за нов дом".

 

Опитният защитник каза и няколко думи за собственика на тима Роман Абрамович, припомняйки, че от осем години насам той дърпа Челси напред с успешните си стратегии и решения:

 

"Преместването на нов стадион е необходима крачка в развитието на клуба. Абрамович знае какво прави. Откакто той купи отбора, Челси процъфтява и трябва да му вярваме повече", допълни капитанът на „сините".