Де Роси: Бъдещето на Рома е по-важно от моя договор

галерия:

снимка: ройтерс

Полузащитникът на Рома Даниеле де Роси сподели двузначно, че бъдещето на клуба е по-важно от неговия нов договор. 28-годишния национал изкара цялата си кариера на стадио „Олимпико", но се намира в последна година от своя договор.

 

Според различни спекулации ерата на Де Роси в Рома е пред своя край, защото новия наставник Луис Енрике, може да го продаде на Манчестър Сити.

 

„Независимо от това какво се случва с моя договор и моето бъдеще, най-важното е бъдещето на клуба," заяви Де Роси след срещата на националния отбор със Северна Ирландия.

 

„Кой знае, може в клуба да спестят пари от моя договор и да ги похарчат за да подобрят качеството на отбора. Виждам, че се случват хубави неща в клуба и това говори добре за бъдещето на Рома," добави Де Роси.

 

Де Роси заяви, че слуховете около неговия контракт няма да му попречат да бъде съсредоточен в дербито с Лацио този уикенд.

 

„Наистина чувствам това дерби много силно. Когато бях млад футболист в нощите преди дербито не съм успявал да мигна изобщо, и като резултат не се представях добре. Сега съм по-спокоен," увери Де Роси.