Карлос Тевес се върна в Англия, утре ще научи съдбата си

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Аржентинският нападател Карлос Тевес, който бе низвергнат от Манчестър Сити, се прибра в Англия след изтичане на наказанието му от 2 седмици. 27-годишният голмайстор на миналия сезон в Премиършип може още утре да поднови тренировки с клуба, ако директорите решат, че той е невинен. Все още „гражданите" не са излезли с официално изявление по случая и съдбата на Тевес остава неясна.

 

Британският таблоид The Sun публикува информация днес, че всъщност от Сити ще се опитат да издействат наказание за Карлито от поне още четири седмици, след като са пратили жалба до ФА. Жълтият вестник също така информира, че „гражданите" планират и глоба за „гаучоса" в размер на заплатата му за общо шестте седмици, която се равнява на повече от 1 милион паунда.

 

Тевес бе обект на вътрешно разследване в клуба и дори се яви на таен разпит, за да обясни дали в действителност е отказал на мениджъра Роберто Манчини да влезе като резерва срещу Байерн Мюнхен във втория кръг на Шампионската лига.

 

Още на същия ден след избухването на скандала Тевес обяви в изявление, че не се е противил на решението на наставника си, а просто не е разбрал нарежданията му и се е получило недоразумение.

 

Агентът на Карлито Киа Йорабкиан също горестно защити клиента си и заяви, че той не разбира английския достатъчно добре, за да комуникира свободно и е станал жертва именно на този свой недостатък.

 

Ядосаният Манчини още след края на мача с Байерн обяви Тевес, който два пъти искаше да бъде продаден от Сити, че е „свършен" за отбора и се „надява" никога повече да не играе с екипа на „гражданите".

 

„Всички искаме да знаем какво ще се случи и всички сме много разтревожени, защото като аржентинци сме притеснени за Тевес", заяви съотборникът на Карлито в националния отбор на Аржентина и в Сити Пабло Сабалета пред Sky Sports.

 

"Боли ни, че той преживява толкова тежък период, защото той винаги се стреми да бъде внимателен и се отнася с уважение към клуба. Той е реномиран играч в Премиършип, но сега ще трябва да се изправи срещу директорите на отбора и да разбере тяхното решение", завърши Сабалета.